Lichior de menta
Portii Timp de preparare
1sticla 5minute
Timp de asteptare
7zile
Portii Timp de preparare
1sticla 5minute
Timp de asteptare
7zile
Ingrediente
  • 70grame Menta proaspata(4 crengute)
  • 250grame Zahar
  • 500ml Alcool alimentar rafinat 96%
  • Apafiarta si racita (optional)
Etape
  1. Spala bine firele de menta sub jet de apa rece si scutura-le bine. Poti folosi mai mult de patru crengute de menta.
  2. Pune-le intr-o sticla cu gura larga, cu varful in jos.
  3. Adauga peste ele zaharul, apoi alcoolul si agita bine.
  4. Pune capac si depoziteaza la temperatura camerei sau intr-un loc mai insorit.
  5. Dupa o saptamana poti scoate crengutele de menta cu ajutorul unei furculite. Daca isi schimba culoarea in maroniu, scoate-le mai devreme, ca sa nu se schimbe si culoarea lichiorului.
  6. Agita sticla in fiecare zi, pentru a se dizolva complet zaharul. Cand acesta este complet dizolvat, lichiorul de menta este gata pentru consum.
  7. Poti muta lichiorul in alte sticle mai usor de folosit in timpul servirii.