Mazare cu carne de porc
Portii Timp de preparare
4portii 5minute
Timp de gatire
20minute
Portii Timp de preparare
4portii 5minute
Timp de gatire
20minute
Ingrediente
  • 100grame Slanina de porcafumata
  • 250grame Carne de porc
  • 200grame Ceapa
  • 500grame Mazare verdecongelata
  • dupa gust Sare de bucatarie
  • 150grame Bulion de ardei
  • 1legatura Marar
Etape
  1. Taie slanina de porc in felii foarte subtiri si pune-o intr-o tigaie incinsa.
  2. Taie ceapa marunt.
  3. Cand s-a topit din grasime, adauga carnea de porc si ceapa, apoi prajeste-le pana cand carnea nu mai are culoarea rozalie.
  4. Adauga mazarea congelata si o ceasca cu apa. Las-o sa fiarba acoperita pana cand se inmoaie boabele de mazare.
  5. Adauga sare dupa gust, bulionul si daca este necesar, mai completeaza cu putina apa.
  6. Pe foc mic, mai lasa la fiert cateva clocote, pana cand se leaga usor sosul.
  7. Ia de pe foc, adauga marar proaspat taiat si serveste.