Mazare cu carne de porc
Felul
Fel principal
Bucataria
Romaneasca
Tipul
Fara restrictii
,
Rapide
,
Simple
Portii
Timp de preparare
4
portii
5
minute
Timp de gatire
20
minute
Portii
Timp de preparare
4
portii
5
minute
Timp de gatire
20
minute
Ingrediente
100
grame
Slanina de porc
afumata
250
grame
Carne de porc
200
grame
Ceapa
500
grame
Mazare verde
congelata
dupa gust
Sare de bucatarie
150
grame
Bulion de ardei
1
legatura
Marar
Etape
Taie slanina de porc in felii foarte subtiri si pune-o intr-o tigaie incinsa.
Taie ceapa marunt.
Cand s-a topit din grasime, adauga carnea de porc si ceapa, apoi prajeste-le pana cand carnea nu mai are culoarea rozalie.
Adauga mazarea congelata si o ceasca cu apa. Las-o sa fiarba acoperita pana cand se inmoaie boabele de mazare.
Adauga sare dupa gust, bulionul si daca este necesar, mai completeaza cu putina apa.
Pe foc mic, mai lasa la fiert cateva clocote, pana cand se leaga usor sosul.
Ia de pe foc, adauga marar proaspat taiat si serveste.