Pastai cu usturoi si porc
Felul
Aperitive
Bucataria
Romaneasca
Tipul
Fara restrictii
,
Rapide
,
Simple
Portii
Timp de preparare
3
portii
10
minute
Timp de gatire
20
minute
Portii
Timp de preparare
3
portii
10
minute
Timp de gatire
20
minute
Ingrediente
400
grame
Pastai de fasole
15
ml.
Ulei de floarea soarelui
(1 lingura)
250
grame
Carne de porc
60
grame
Ceapa
(1 buc.)
2
grame
Sare de bucatarie
(dupa gust)
5
grame
Usturoi
(2 catei)
5
grame
Otet din vin
(1 lingurita)
1
gram
Piper negru
(un praf)
1
legatura
Patrunjel
Etape
Pastaile pot fi congelate sau proaspete. In ambele variante, opareste-le pana cand se inmoaie, apoi lasa-le la scurs intr-o sita.
Taie carnea de porc in fasii subtiri si pune-o la prajit intr-o tigaie incinsa, cu o lingura de ulei, apoi scoate-o pe o farfurie.
Separat, pune la incins o lingura de ulei si caleste ceapa taiata marunt.
Adauga si pastaile si caleste-le putin, amestecand cu grija sa nu se zdrobeasca.
Sareaza, pune usturoiul zdrobit si otet dupa gust, amesteca apoi ia de pe foc.
Combina carnea prajita cu pastaile, pipereaza, adauga patrunjel proaspat taiat si serveste.