Paste de casa (spaghete si tagliatelle)
Portii Timp de preparare
2portii 30minute
Timp de asteptare
30minute
Portii Timp de preparare
2portii 30minute
Timp de asteptare
30minute
Ingrediente
  • 400grame Faina de grau
  • 1gram Sare de bucatarie(un praf de sare)
  • 1buc. Oua
  • 100ml Apa(in functie de faina)
  • 100grame Faina de grau(pentru presarat pe masa)
Etape
  1. Amesteca faina cu sarea.
  2. Pune oul in mijlocul fainii si amesteca.
  3. Adauga apa si sucul de sfecla rosie daca le preferi colorate si amesteca. In functie de faina, cantitatea de lichid poate varia, ajusteaza pana iese un aluat foarte ferm.
  4. Framanta aluatul foarte bine, pe masa pudrata cu faina si mai incorporeaza faina daca este necesar ca sa rezulte un aluat foarte ferm. In plus de asta, coca trebuie sa fie foarte bine infainata pentru ca altfel pastele se vor lipi intre ele.
  5. Cand este suficient de bine framantat, acopera aluatul si lasa-l minim 30 minute la frigider.
  6. Pregateste masina de tocat carne, cu dispozitivul pentru spaghete si fara cutit (doar cu melc).
  7. Scoate aluatul din frigider si formeaza bile de marimea unei nuci, apoi infaineaza-le bine.
  8. Pune pe rand bucatelele de aluat in masina de tocat, si porneste masina.
  9. Cand incep sa iasa spaghetele, presara faina la baza lor ca sa nu se lipeasca. Daca totusi se lipesc, pune bucatelele de aluat pentru 10 minute in congelator.
  10. Spaghetele le poti face la dimensiunea dorita dar este bine sa nu fie exagerat de lungi ca sa le poti manevra mai bine.
  11. Spaghetele obtinute, pudreaza-le bine cu faina pe toate partile si pune-le deoparte.
  12. Inlocuieste dispozitivul cu cel pentru paste late si repeta pasii de la spaghete.
  13. Pastele trebuie sa fie maleabile dar nu moi, altfel se lipesc intre ele.
  14. Pune-le apoi intinse si rasfirate la uscat pe o tava intinsa ori hartie sau gateste-le imediat.
  15. Timpul de fierbere al pastelor de casa este in jur de 10 minute.
  16. Pentru pastrarea lor, poti folosi o cutie de tabla in care sa le depozitezi, numai dupa ce s-au uscat foarte bine.