Placinta cu mere de post
Cea mai frageda placinta cu mere de post pe care o poti face cat se poate de simplu. Este reteta ideala, versatila si economica.
Portii Timp de preparare
8portii 20minute
Timp de gatire
30minute
Portii Timp de preparare
8portii 20minute
Timp de gatire
30minute
Ingrediente
Pentru foi placinta cu mere de post:
  • 250grame Margarina(la temperatura camerei)
  • 1lingura Otet din vin
  • 6linguri Apa
  • 1praf Sare de bucatarie
  • 300grame Faina de grau
Pentru umplutura placinta cu mere de post:
  • 500grame Mere
  • 300grame Zahar
  • 50grame Stafide
  • 1lingurita Scortisoara pudra
  • 1lingurita Esenta de rom
Etape
Pentru foi:
  1. Amesteca bine primele patru ingrediente (margarina moale, otetul, aoa si sarea) apoi incorporeaza faina.
  2. Framanta bine aluatul, daca ai un robot de bucatarie planetar foloseste-l, iar tu admira-l cum munceste cat timp te odihnesti putin. Daca nu, considera ca ai fost la sala.
  3. Acum lasa si aluatul sa se odihneasca 15 minute, in timp ce tapetezi o tava pentru cuptor de forma rotunda si il pui pe acesta la incins la 180 grade celsius.
  4. Imparte aluatul in doua parti egale si intinde din el doua foi rotunde, pe dimensiunea tavii.
Pentru umplutura:
  1. Curata merele de coaja si taie-le cubulete sau rade-le pe razatoare mai mare.
  2. Caleste-le pe foc impreuna cu zaharul, stafidele si esenta de rom pana cand nu isi mai lasa zeama.
Asamblare:
  1. Pune prima foaie in tava si incearca sa o aranjezi cat mai bine pe forma tavii apoi adauga compozitia pentru umplutura si presara scortisoara.
  2. Adauga deasupra si cea de-a doua foaie, aranjata cat mai bine si unindu-i marginile cu prima foaie. Apasa aluatul ca sa se lipeasca de prima foaie.
  3. Cresteaza aluatul de deasupra cu ajutorul unui cutit.
  4. Pune la copt pentru 30-40 minute si incearca sa te abtii pana se termina de copt.
  5. Pentru servire decoreaza cu zahar pudra.