Prajitura cu dovleac si gem
Portii Timp de preparare
20bucati 15minute
Timp de gatire
30minute
Portii Timp de preparare
20bucati 15minute
Timp de gatire
30minute
Ingrediente
  • 650grame Dovleac placintar
  • 100ml Apa
  • 50ml Ulei de floarea soarelui
  • 100grame Zahar
  • 350grame Dulceata de trandafiri
  • 300grame Faina de grau
  • 7grame Praf de copt(conform indicatiilor de pe plic)
  • 2grame Scortisoara pudra(1 lingura)
  • 1gram Nucsoara(un varf de lingurita)
  • 5grame Coaja rasa de lamaie(1 lingura)
Etape
  1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade C si tapeteaza cu faina o tava pentru cuptor.
  2. Dovleacul copt rade-l de coaja si curata-l de seminte.
  3. Miezul ramas pune-l la robot si marunteste-l bine.
  4. Din cantitatea de 650 grame din reteta, ia o cana (250 grame) si amesteca intr-un bol cu apa, uleiul, zaharul si 150 grame de dulceata.
  5. Separat, in alt bol, amesteca faina, praful de copt, scortisoara, nucsoara si coaja rasa de lamaie.
  6. Combina cele doua boluri, fara a amesteca exagerat ci doar atat cat sa se omogenizeze compozitia.
  7. Pune amestecul in tava, apoi pune deasupra restul de dovleac maruntit amestecat in prealabil cu dulceata ramasa.
  8. Pune la cuptor pentru 30 minute.
  9. Taie prajitura in forma dorita si presara deasupra zahar pudra.