Prajitura cu dovleac si gem
Felul
Prajituri
Bucataria
Occidentala
Tipul
De post (vegetariene)
,
Simple
Portii
Timp de preparare
20
bucati
15
minute
Timp de gatire
30
minute
Portii
Timp de preparare
20
bucati
15
minute
Timp de gatire
30
minute
Ingrediente
650
grame
Dovleac placintar
100
ml
Apa
50
ml
Ulei de floarea soarelui
100
grame
Zahar
350
grame
Dulceata de trandafiri
300
grame
Faina de grau
7
grame
Praf de copt
(conform indicatiilor de pe plic)
2
grame
Scortisoara pudra
(1 lingura)
1
gram
Nucsoara
(un varf de lingurita)
5
grame
Coaja rasa de lamaie
(1 lingura)
Etape
Preincalzeste cuptorul la 180 grade C si tapeteaza cu faina o tava pentru cuptor.
Dovleacul copt rade-l de coaja si curata-l de seminte.
Miezul ramas pune-l la robot si marunteste-l bine.
Din cantitatea de 650 grame din reteta, ia o cana (250 grame) si amesteca intr-un bol cu apa, uleiul, zaharul si 150 grame de dulceata.
Separat, in alt bol, amesteca faina, praful de copt, scortisoara, nucsoara si coaja rasa de lamaie.
Combina cele doua boluri, fara a amesteca exagerat ci doar atat cat sa se omogenizeze compozitia.
Pune amestecul in tava, apoi pune deasupra restul de dovleac maruntit amestecat in prealabil cu dulceata ramasa.
Pune la cuptor pentru 30 minute.
Taie prajitura in forma dorita si presara deasupra zahar pudra.