Pui la cuptor cu dovlecei si branza feta
Portii Timp de preparare
2portii 10minute
Timp de gatire
30minute
Portii Timp de preparare
2portii 10minute
Timp de gatire
30minute
Ingrediente
  • 500grame Piept de pui dezosat, fara piele
  • 2buc. Dovleceimarime medie
  • 1buc. Ardei gras rosu
  • 100grame Branza feta
  • 4linguri Ulei de masline
  • 1lingurita Rozmarinuscat
  • 1gram Sare de bucatarie(un praf)
  • 1gram Piper negrumacinat (un praf)
  • 2linguri Zeama de lamaie
Etape
  1. Incalzeste cuptorul la 190 grade C.
  2. Taie cubulete pieptul de pui, dovlecelul, ardeiul gras si branza feta.
  3. Din cele doua linguri de ulei, una foloseste-o pentru a praji dovlecelul intr-o tigaie timp de 5 minute.
  4. Amesteca uleiul ramas cu rozmarinul, sarea si piperul.
  5. Pune cubuletele de pui intr-o tava pentru cuptor si amesteca bine cu sosul creat din ulei si rozmarin.
  6. Adauga dovlecelul, in strat intins peste pui, apoi cubuletele de branza feta si ardeiul gras, presarate pe deasupra.
  7. Pune tava la cuptor pentru 25 minute, acoperita cu folie de aluminiu gaurita din loc in loc, ca sa iasa aburul.
  8. Serveste calda cu putina lamaie proaspat stoarsa.