Pui la cuptor cu dovlecei si branza feta
Felul
Fel principal
Bucataria
Occidentala
Tipul
Ketogenice
,
Simple
Portii
Timp de preparare
2
portii
10
minute
Timp de gatire
30
minute
Portii
Timp de preparare
2
portii
10
minute
Timp de gatire
30
minute
Ingrediente
500
grame
Piept de pui dezosat, fara piele
2
buc.
Dovlecei
marime medie
1
buc.
Ardei gras rosu
100
grame
Branza feta
4
linguri
Ulei de masline
1
lingurita
Rozmarin
uscat
1
gram
Sare de bucatarie
(un praf)
1
gram
Piper negru
macinat (un praf)
2
linguri
Zeama de lamaie
Etape
Incalzeste cuptorul la 190 grade C.
Taie cubulete pieptul de pui, dovlecelul, ardeiul gras si branza feta.
Din cele doua linguri de ulei, una foloseste-o pentru a praji dovlecelul intr-o tigaie timp de 5 minute.
Amesteca uleiul ramas cu rozmarinul, sarea si piperul.
Pune cubuletele de pui intr-o tava pentru cuptor si amesteca bine cu sosul creat din ulei si rozmarin.
Adauga dovlecelul, in strat intins peste pui, apoi cubuletele de branza feta si ardeiul gras, presarate pe deasupra.
Pune tava la cuptor pentru 25 minute, acoperita cu folie de aluminiu gaurita din loc in loc, ca sa iasa aburul.
Serveste calda cu putina lamaie proaspat stoarsa.