Scovergi de post cu gem
Portii Timp de preparare
12bucati 20minute
Timp de gatire
40minute
Portii Timp de preparare
12bucati 20minute
Timp de gatire
40minute
Ingrediente
Pentru foi:
  • 250grame Faina de grau
  • 1praf Sare de bucatarie
  • 3linguri Ulei de floarea soarelui
  • 1cana Apacalda
Pentru umplutura:
  • 150grame Gem de visinesau oricare alt gem
Etape
Pregatire foi:
  1. Pentru pregatirea foilor, instructiunile se regasesc la placinta cu dovleac si nuca, in sectiunea „pregatire foi”.
Mod de lucru:
  1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade C.
  2. Intinde pe blatul de lucru o foaie subtire si decupeaza din aluat cerculete cu ajutorul unui pahar sau cani, asezata cu gura in jos.
  3. Pune cate o lingura cu gem in fiecare cerc decupat.
  4. Acopera cu un alt cerc de aluat iar cu degetul mare, preseaza puternic marginile de jur imprejur, din loc in loc pentru a obtine si un model ondulat iar astfel vor fi si bine lipite apoi cu un cutit ascutit cresteaza usor in forma de cruce.
  5. Unge cu putin ulei pe deasupra.
  6. Pune la copt pentru 40 minute sau pana cand se rumenesc frumos.
  7. Cand sunt gata, scoate din cuptor si daca iti plac mai crocante, le poti consuma direct (dar cu atentie ca gemul fierbinte din interior poate provoca arsuri dureroase) sau acopera cu un prosop curat, astfel se vor mai inmuia.