350grameMenta proaspata(1 manunchi cu tot cu tulpina)
1litruAparece
700grameZahar
Etape
Spala bine menta si toaca marunt in robotul de bucatarie sau cu un cutit.
Pune in apa rece si las-o la macerat minim jumatate de zi sau chiar peste noapte.
Strecoara zeama printr-o sita deasa.
Pune la fiert lichidul rezultat impreuna cu zaharul.
Lasa-l sa fiarba la foc mediu-mic pana cand incepe sa se ingroase usor.
Daca nu este suficient de vascos (depinde si de preferinta proprie) mai lasa la fiert, dar nu exagerat de mult pentru ca va deveni maroniu la culoare.
Poti verifica consistenta cu ajutorul unei farfurioare puse in frigider (ca sa fie rece) si picurand cate putin lichid in farfurioara rece. Daca aluneca mai greu, este gata.
Pune siropul fierbinte in sticle curate, inchise ermetic si lasa la racit, apoi depoziteaza.