Sos pentru paste din rosii
Felul
Sosuri
Bucataria
Italiana
Tipul
Vegane
Portii
Timp de preparare
3
sticle
15
minute
Timp de gatire
40
minute
Portii
Timp de preparare
3
sticle
15
minute
Timp de gatire
40
minute
Ingrediente
4.5
kg
Tomate (rosii)
160
grame
Ceapa
(2 bucati)
30
ml
Ulei de floarea soarelui
(2 linguri)
80
grame
Sare de bucatarie
1
gram
Piper negru
(un praf)
30
grame
Usturoi
(6 catei)
5
grame
Oregano
(2 linguri)
5
grame
Busuioc uscat
(2 linguri)
5
grame
Zahar
(1 lingurita) optional
Etape
Spala rosiile, elimina cotorul si taie-le in sferturi.
Pune-le la fiert intr-o oala incapatoare. Lasa-le sa fiarba pana cand se inmoaie foarte bine.
Cand sunt fierte, ia oala de pe foc si pune totul in blender. Mixeaza pana cand rezulta o pasta.
Taie ceapa marunt si caleste in ulei.
Adauga sucul de rosii obtinut si mai lasa la fiert pana cand se ingroasa putin.
Adauga sarea, piperul, usturoiul zdrobit, oregano si busuiocul. Daca nu esti la dieta, adauga si zaharul.
Mai lasa cateva clocote, la foc mic apoi ia de pe foc.
Pune in sticle curate, inchide ermetic si dupa racirea acestora, depoziteaza.
Sosul obtinut poate fi folosit cu succes pentru paste si pizza si se pastreaza foarte bine timp indelungat.