Sos pentru paste din rosii
Portii Timp de preparare
3sticle 15minute
Timp de gatire
40minute
Portii Timp de preparare
3sticle 15minute
Timp de gatire
40minute
Ingrediente
  • 4.5kg Tomate (rosii)
  • 160grame Ceapa(2 bucati)
  • 30ml Ulei de floarea soarelui(2 linguri)
  • 80grame Sare de bucatarie
  • 1gram Piper negru(un praf)
  • 30grame Usturoi(6 catei)
  • 5grame Oregano(2 linguri)
  • 5grame Busuioc uscat(2 linguri)
  • 5grame Zahar(1 lingurita) optional
Etape
  1. Spala rosiile, elimina cotorul si taie-le in sferturi.
  2. Pune-le la fiert intr-o oala incapatoare. Lasa-le sa fiarba pana cand se inmoaie foarte bine.
  3. Cand sunt fierte, ia oala de pe foc si pune totul in blender. Mixeaza pana cand rezulta o pasta.
  4. Taie ceapa marunt si caleste in ulei.
  5. Adauga sucul de rosii obtinut si mai lasa la fiert pana cand se ingroasa putin.
  6. Adauga sarea, piperul, usturoiul zdrobit, oregano si busuiocul. Daca nu esti la dieta, adauga si zaharul.
  7. Mai lasa cateva clocote, la foc mic apoi ia de pe foc.
  8. Pune in sticle curate, inchide ermetic si dupa racirea acestora, depoziteaza.
  9. Sosul obtinut poate fi folosit cu succes pentru paste si pizza si se pastreaza foarte bine timp indelungat.