Sos Tabasco Dukan
Portii Timp de preparare
2borcane 15minute
Timp de gatire
10minute
Portii Timp de preparare
2borcane 15minute
Timp de gatire
10minute
Ingrediente
  • 500grame Ardei iute rosu
  • 2cesti Otet de mere
  • 2lingurite Sare de bucatarie
  • 2catei Usturoi
  • 200grame Ardei capia copti(optional)
Etape
  1. Elimina coditele ardeilor, taie-i in jumatati sau mai marunt si pune-i la fiert in 2 cesti de apa.
  2. Adauga otetul si usturoiul si lasa-i sa fiarba pana cand se inmoaie.
  3. Piseaza ardeii direct intr-o strecuratoare ca sa elimini semintele apoi pune-i in blender si cu apa in care au fiert, adauga sarea si optional ardeii copti, asta daca vrei sa iasa mai putin iute si mixeaza pana cand rezulta o pasta.
  4. Pune in borcane sau sticle curate, inchide-le ermetic si depoziteaza la rece. Teoretic, ar trebui sa depozitezi 3 ani inainte de consum, conform retetei originale insa stiu ca nu rezisti atat :).