Curata si spala sfecla, apoi pune la fiert cu apa din abundenta. Se va fierbe in 45-60 minute. O poti coace in cuptor, in coaja, aproximativ o ora si jumatate, are chiar un gust mai bun.
Dupa fiebere, lasa la scurs si apoi taie cubulete cat mai mici. Daca a fost coapta, curata de coaja mai intai, apoi taie in cuburi. Te vei colora pe degete la curatare insa nu persista, se spala ulterior.
Taie ceapa marunt si caleste intr-o tigaie, cu ulei, pana cand se inmoaie.
Adauga cubuletele de sfecla si boiaua si caleste cateva minute.
Separat, pune laptele de cocos la incalzit, adauga sare si piper si lasa sa fiarba 5 minute la foc mic.
Pune laptele si sfecla in blender si mixeaza pana cand obtii o crema fina.
Adauga zeama de lamaie dupa gust, dar nu exagera, pentru ca devine neplacuta.
Pentru decorat, pune cateva picaturi mai mari de smantana in vasul de servire peste supa si cu o scobitoare trage linii prin mijlocul picaturilor.