Supa crema de sfecla rosie cu lapte de cocos
Portii Timp de preparare
2portii 15minute
Timp de gatire
50minute
Portii Timp de preparare
2portii 15minute
Timp de gatire
50minute
Ingrediente
  • 500grame Sfecla rosie
  • 1lingura Ulei de floarea soarelui
  • 1buc. Ceapa
  • 2lingurite Boia dulce
  • 400ml Lapte de cocos
  • dupa gust Sare de bucatarie
  • dupa gust Piper negrumacinat
  • 1lingurita Zeama de lamaie
  • 1lingurita Smantana(pentru decorat)
Etape
  1. Curata si spala sfecla, apoi pune la fiert cu apa din abundenta. Se va fierbe in 45-60 minute. O poti coace in cuptor, in coaja, aproximativ o ora si jumatate, are chiar un gust mai bun.
  2. Dupa fiebere, lasa la scurs si apoi taie cubulete cat mai mici. Daca a fost coapta, curata de coaja mai intai, apoi taie in cuburi. Te vei colora pe degete la curatare insa nu persista, se spala ulterior.
  3. Taie ceapa marunt si caleste intr-o tigaie, cu ulei, pana cand se inmoaie.
  4. Adauga cubuletele de sfecla si boiaua si caleste cateva minute.
  5. Separat, pune laptele de cocos la incalzit, adauga sare si piper si lasa sa fiarba 5 minute la foc mic.
  6. Pune laptele si sfecla in blender si mixeaza pana cand obtii o crema fina.
  7. Adauga zeama de lamaie dupa gust, dar nu exagera, pentru ca devine neplacuta.
  8. Pentru decorat, pune cateva picaturi mai mari de smantana in vasul de servire peste supa si cu o scobitoare trage linii prin mijlocul picaturilor.