Preincalzeste cuptorul la 180 grade C si pregateste o forma pentru tarta, tapetata cu faina.
Din aluat, intinde o foaie rotunda, nu foarte subtire si pune in forma, cu marginile usor iesite in afara.
Taie excesul de foaie pe forma tavii, apoi cu degetele preseaza usor aluatul pe margini, apasand usor, astfel incat sa obtii o forma ondulata.
Pune la copt pentru 30 minute.
Scoate samburii visinelor apoi pune-le la frigider (cand torni glazura, fructele trebuie sa fie reci).
Dupa coacerea aluatului, lasa la racit si apoi scoate din forma.
Dupa ce s-a racit suficient, te poti apuca de glazura.
Pune intr-un ibric visinata si pliculetul de glazura transparenta pentru tort si amesteca cu un tel.
Pune amestecul pe foc, pana cand da in clocot, amestecand continuu. Cand a clocotit, glazura se va ingrosa. Mai lasa cateva clocote, ca sa se evapore alcoolul (nu vrei sa te imbeti de la o felie de tarta :) ).
Lasa la racit un minut, dar nu mai mult, timp in care asezi visinele peste tarta, pe toata suprafata acesteia.
Toarna glazura peste visinele de pe tarta, cu o lingura, din mijloc, spre exterior.