Tiramisu cu piscoturi
Portii Timp de preparare
4portii 20minute
Portii Timp de preparare
4portii 20minute
Ingrediente
  • 50ml Cafea espresso(1 cescuta)
  • 25grame Zahar(1 lingura) pentru indulcit cafeaua
  • 10buc. Piscoturi de sampanie
  • 300grame Branza mascarpone
  • 100grame Zahar pudra(4 linguri)
  • 3buc. Albus de ou(oua mici sau 2 albusuri de la oua mari)
  • 1gram Sare de bucatarie(un praf de sare)
  • 15ml Esenta de vanilie(1 lingura)
  • 20grame Cacaoneagra (1 lingura)
Etape
  1. Prepara cafeaua. Poate fi espresso, la filtru sau chiar la ibric dar bine strecurata, fara zat. In plus, trebuie sa fie o cafea tare. Indulceste cafeaua cu o lingura de zahar si lasa la racit.
  2. Taie fiecare piscot la unul din capete, la dimensiunea dorita, atat cat de inalt doresti sa fie preparatul final. Se pot lasa si netaiate dar vor fi necesare mai multe piscoturi, in plus de asta, taiate, piscoturile se vor aseza mai bine pe farfurie.
  3. Bate albusurile de ou pana se formeaza o spuma tare, care nu pica de pe tel.
  4. Amesteca bine branza mascarpone cu zaharul pudra si esenta de vanilie.
  5. Incorporeaza albusurile in mascarpone. Amesteca bine, ca sa se omogenizeze crema.
  6. Pe farfuria pe care vei servi ulterior tiramisu, pune un strat de crema, cam doua linguri si niveleaza cu o spatula, in forma rotunjita.
  7. Scufunda foarte scurt resturile de piscoturi in cafeaua racita, pe rand, unul cate unul.
  8. Pune un strat de piscoturi inmuiate, apoi un strat de crema cu mascarpone.
  9. Continua astfel, cu inca un strat de piscoturi inmuiate si unul de mascarpone.
  10. Pune de jur imprejur piscoturile intregi, fara a fi inmuiate. Asaza-le in pozitie verticala, cat mai apropiate unul de altul. Se vor lipi datorita cremei.
  11. Completeaza cu piscoturi sau doar cu crema, in functie de cat spatiu mai ai de umplut.
  12. Leaga o panglica de jur imprejur, strange bine si fa o legatura cu fundita, astfel incat sa o poti scoate usor in momentul servirii. Panglica va unifica foarte bine piscoturile si va defini forma tortului.
  13. Asaza deasupra un sablon, o sfoara, sau orice ai la indemana, apoi presara cu cacao din abundenta.
  14. Ridica usor sablonul, cu atentie sa nu cada surplusul de cacao de pe acesta.
  15. Pune la rece inainte de servire, minim 30 minute.