Bate albusurile spuma impreuna cu indulcitorul, incorporeaza si galbenusul, apoi adauga taratele, amestecand usor, de sus in jos, incat sa nu se lase compozitia. Daca folosesti oua intregi, procedura este aceeasi, albusurile batute separat.
Pune totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si pune in cuptorul preincalzit, pentru 20 minute la 180 grade C.
Lasa la racit, apoi scoate cu grija hartia de copt.
Pentru crema tiramisu Dukan:
Amesteca foarte bine toate ingredientele pentru crema: branza care trebuie sa fie una fina, galbenusul, indulcitorul si esenta de rom, apoi pune la rece.
Pentru sirop:
Prepara o cafea la filtru, expresso ori la ibric dar strecurata, lasa la racit apoi indulceste si aromatizeaza cu esenta de rom.
Asamblare tort tiramisu Dukan:
Pune un strat mai subtire de crema pe platoul de servire (cam un sfert din cantitatea totala de crema).
Insiropeaza blatul cu cafea, apoi pune crema peste blat iar cu lingura formeaza in crema mici adancituri, pentru a crea un model mai distractiv.
Pune cacao intr-o sita fina si presara pe toata suprafata.