Varza calita Dukan
Portii Timp de preparare
6-8persoane 1ora
Timp de gatire
1ora
Portii Timp de preparare
6-8persoane 1ora
Timp de gatire
1ora
Ingrediente
  • 2buc. Varza murata
  • 200grame Bulion de tomate
  • 2legaturi Marar
  • 1lingura Ienibahar macinat
  • 5buc. Foi de dafin
  • 1buc. Ardei iute rosuoptional
Etape
  1. Pune varza la desarat in apa calda. Functioneaza mai repede cu apa calda. Schimba apa de 3-4 ori.
  2. Cand este gata, taie cat poti de subtire, sub forma de fideluta dar elimina cotoarele. Eu o tai la robot, ca este mult mai rapid.
  3. Caleste varza intr-o cratita la foc mediu, pana cand se mai inmoaie. Amesteca din cand in cand.
  4. Amesteca bulionul cu 100 ml. de apa si ienibaharul, apoi toarna-l peste varza.
  5. Taie felii foarte fine ardeiul iute si adauga-l in varza. Atentie, daca ai un ardei extrem de iute, pune doar cateva feliute sau nu mai pune deloc, decat sa risti sa nu o poti manca apoi.
  6. Adauga mararul taiat marunt, amesteca bine, adauga foile de dafin si pune la cuptor intr-o tava cat mai intinsa, pentru minim o ora. Este important sa pui varza in tava cat mai intinsa pentru a se evapora lichidul.
  7. In acest interval, mai scoate tava din cuptor si amesteca din cand in cand. Stratul de deasupra se usuca repede si de aceea varza trebuie amestecata pentru a se uniformiza pe toata suprafata.
  8. Este gata cand s-a uscat bine si bonus, a mai ramas si foarte putina. :)