Pune varza la desarat in apa calda. Functioneaza mai repede cu apa calda. Schimba apa de 3-4 ori.
Cand este gata, taie cat poti de subtire, sub forma de fideluta dar elimina cotoarele. Eu o tai la robot, ca este mult mai rapid.
Caleste varza intr-o cratita la foc mediu, pana cand se mai inmoaie. Amesteca din cand in cand.
Amesteca bulionul cu 100 ml. de apa si ienibaharul, apoi toarna-l peste varza.
Taie felii foarte fine ardeiul iute si adauga-l in varza. Atentie, daca ai un ardei extrem de iute, pune doar cateva feliute sau nu mai pune deloc, decat sa risti sa nu o poti manca apoi.
Adauga mararul taiat marunt, amesteca bine, adauga foile de dafin si pune la cuptor intr-o tava cat mai intinsa, pentru minim o ora. Este important sa pui varza in tava cat mai intinsa pentru a se evapora lichidul.
In acest interval, mai scoate tava din cuptor si amesteca din cand in cand. Stratul de deasupra se usuca repede si de aceea varza trebuie amestecata pentru a se uniformiza pe toata suprafata.
Este gata cand s-a uscat bine si bonus, a mai ramas si foarte putina. :)