Tapeteaza o tava cu folie alimentara si tine-o la indemana
Intr-un bol incapator cerne si amesteca bine laptele praf si pudra de cacao
Intr-un ibric cu fund dublu pune zaharul, untul si apa si incalzeste-le la foc mic amestecand tot timpul astfel incat zaharul sa se topeasca inainte sa dea in clocot
Pregateste un ceas si urmareste cand incepe sa clocoteasca amestecul. Din acest moment lasa-l sa fiarba fix 6 minute la foc mic-mediu, astfel incat sa faca bule dar sa nu dea pe dinafara. La mine arata ca in imaginea alaturata:
Cand se implinesc cele 6 minute toarna amestecul fierbinte in bolul cu lapte praf si cacao si amesteca puternic ciocolata de casa pana la omogenizarea completa (merge mai repede & usor cu mixerul!)
Amesteca repede si nucile (cu o lingura, NU cu mixerul) si apoi toarna ciocolata de casa in tava tapetata cu folie. Niveleaza daca este necesar.
Se raceste destul de repede dupa care o poti taia in patratele :-)