Ciocolata de casa cu nuca
Portii Timp de preparare
10portii 10minute
Timp de gatire Timp de asteptare
5minute 15minute
Portii Timp de preparare
10portii 10minute
Timp de gatire Timp de asteptare
5minute 15minute
Ingrediente
  • 100g Unt 80% grasime
  • 250g Lapte praf integral
  • 100ml Apa
  • 35g Cacao2 linguri
  • 500g Zahar
  • 150g Miez de nucanu prea marunt
Etape
  1. Tapeteaza o tava cu folie alimentara si tine-o la indemana
  2. Intr-un bol incapator cerne si amesteca bine laptele praf si pudra de cacao
  3. Intr-un ibric cu fund dublu pune zaharul, untul si apa si incalzeste-le la foc mic amestecand tot timpul astfel incat zaharul sa se topeasca inainte sa dea in clocot
  4. Pregateste un ceas si urmareste cand incepe sa clocoteasca amestecul. Din acest moment lasa-l sa fiarba fix 6 minute la foc mic-mediu, astfel incat sa faca bule dar sa nu dea pe dinafara. La mine arata ca in imaginea alaturata:
  5. Cand se implinesc cele 6 minute toarna amestecul fierbinte in bolul cu lapte praf si cacao si amesteca puternic ciocolata de casa pana la omogenizarea completa (merge mai repede & usor cu mixerul!)
  6. Amesteca repede si nucile (cu o lingura, NU cu mixerul) si apoi toarna ciocolata de casa in tava tapetata cu folie. Niveleaza daca este necesar.
  7. Se raceste destul de repede dupa care o poti taia in patratele :-)