Dulceata de visine fara zahar
Portii Timp de preparare
4borcane 20minute
Timp de gatire
20minute
Portii Timp de preparare
4borcane 20minute
Timp de gatire
20minute
Ingrediente
  • 2kg Visine(fara samburi)
  • 2plicuri GelfixExtra Dr. Oetker
  • 100ml Apa
  • 50grame Indulcitor Clio pudra
  • 2linguri Esenta de vanilie
Etape
  1. Spala visinele, elimina coditele si samburii acestora.
  2. Presara peste visine cele doua plicuri de gelfix si doua linguri de indulcitor si amesteca bine.
  3. Pune apa la fiert intr-un vas potrivit de mare impreuna cu visinele.
  4. Lasa-le sa fiarba pana cand se inmoaie visinele si incepe sa se ingroase lichidul dar mai amesteca din cand in cand si colecteaza spuma.
  5. Testeaza vascozitatea dulcetii punand putina intr-o farfurioara. Cand se raceste, ar trebui sa fie inchegata.
  6. Adauga indulcitorul dupa gust, mai lasa cateva clocote si inainte de a lua de pe foc, adauga si esenta de vanilie.
  7. Pune dulceata de visine fierbinte in borcane curate, infileteaza bine capacele si asaza-le cu gura in jos, apoi depoziteaza.