Dulceata de visine fara zahar
Felul
Conserve
Bucataria
Romaneasca
Tipul
Ketogenice
,
Simple
Portii
Timp de preparare
4
borcane
20
minute
Timp de gatire
20
minute
Portii
Timp de preparare
4
borcane
20
minute
Timp de gatire
20
minute
Ingrediente
2
kg
Visine
(fara samburi)
2
plicuri
GelfixExtra Dr. Oetker
100
ml
Apa
50
grame
Indulcitor Clio pudra
2
linguri
Esenta de vanilie
Etape
Spala visinele, elimina coditele si samburii acestora.
Presara peste visine cele doua plicuri de gelfix si doua linguri de indulcitor si amesteca bine.
Pune apa la fiert intr-un vas potrivit de mare impreuna cu visinele.
Lasa-le sa fiarba pana cand se inmoaie visinele si incepe sa se ingroase lichidul dar mai amesteca din cand in cand si colecteaza spuma.
Testeaza vascozitatea dulcetii punand putina intr-o farfurioara. Cand se raceste, ar trebui sa fie inchegata.
Adauga indulcitorul dupa gust, mai lasa cateva clocote si inainte de a lua de pe foc, adauga si esenta de vanilie.
Pune dulceata de visine fierbinte in borcane curate, infileteaza bine capacele si asaza-le cu gura in jos, apoi depoziteaza.