Maioneza de post rapida
Felul
Sosuri
Bucataria
Occidentala
Tipul
De post (vegetariene)
,
Rapide
Portii
Timp de preparare
1
portie
1
minut
Timp de gatire
4
minute
Portii
Timp de preparare
1
portie
1
minut
Timp de gatire
4
minute
Ingrediente
200
ml
Apa
5
grame
Amidon de porumb
(1 lingura)
20
grame
Mustar
(1 lingura)
50
ml
Ulei de floarea soarelui
dupa gust
Sare de bucatarie
dupa gust
Piper alb
macinat
Etape
Pune apa la fiert, intr-un ibric.
Dizolva amidonul in 2 linguri de apa rece. Amidonul trebuie sa fie bine dizolvat, fara aglomerari, cu aspect de pasta lichida.
Cand clocoteste apa, lasa focul mai mic si adauga amidonul dizolvat, amestecand continuu, cu un tel, pana cand se ingroasa compozitia (cam un minut).
Lasa sa se raceasca si cand temperatura devine suportabila pentru deget, adauga mustarul, sarea si piperul si amesteca.
Incorporeaza treptat uleiul, amestecand cu telul pana se omogenizeaza.
Serveste cu preparatul preferat!