200grameMuschi file de porc(merge si piept de pui)
dupa gustSare de Himalaya(sau sare de bucatarie)
dupa gustPiper negru(sau mozaic)
Etape
Pregateste 2 oua si un cronometru. Ouale ecologice au mai putine sanse sa se sparga la fiert ;-)
Pune la incalzit un ibric cu 0,5l de apa sau cata este necesara ca sa acopere ouale
Pune la incins o tigaie cu strat antiaderent de teflon sau ceramica; ai grija sa nu se incinga prea rau (nu da focul/plita mai tare de 1/2 din putere)
Taie 2 felii de muschi file cam de grosimea unui deget. Sareaza-le si pipereaza-le bine pe ambele parti
Pune feliile de carne la fript in tigaia incinsa
Intre timp apa din ibric va incepe sa clocoteasca; daca nu, asteapta pana cand incepe sa clocoteasca bine
Folosind o lingura cu coada lunga pune cu grija ouale IN APA CARE CLOCOTESTE si porneste imediat cronometrul. Pentru ca ouale sa iasa cu galbenus intre lichid si tare ouale trebuie sa stea in apa care clocoteste timp de fix 7 minute.
In timp ce fierb ouale intoarce carnea atunci cand este necesar (cam dupa 3-4 minute)
Cand se implinesc 7 minute pe cronometru ia ouale de pe foc si toarna apa rece de la robinet in ibric pana cand se schimba toata apa, astfel incat fierberea sa fie stopata. Lasa-le cateva clipe sa se raceasca, dar nu prea mult (sunt bune calde)
Acum e momentul sa scoti carnea pe o farfurie. Poti acoperi cu folie ca sa stea calda
Curata ouale cu grija si aseaza-le pe farfurie alaturi de carne. Presara sare si piper peste oua. Pofta mare!