Omleta cu crenvursti si branza
Portii Timp de preparare
2portii 5minute
Timp de gatire
5minute
Portii Timp de preparare
2portii 5minute
Timp de gatire
5minute
Ingrediente
  • 50grame Unt 80% grasime
  • 2buc. Crenvursti de porc
  • 80grame Ceapa verde(1 legatura)
  • 6buc. Oua
  • 100grame Branza telemea
  • 30grame Masline(rondele)
  • 2grame Sare de bucatarie(un praf)
  • 1gram Piper negru(un praf)
Etape
  1. Taie crenvurstii felii mai groase iar ceapa marunt.
  2. Pune untul intr-o tigaie incinsa si cand s-a topit adauga ceapa si crenvurstii. Prajeste pana ce se rumenesc usor.
  3. Ia de pe foc si adauga in tigaie ouale intregi (nu este nevoie sa le bati inainte), impreuna cu maslinele.
  4. Rade si branza deasupra.
  5. Amesteca putin asa incat ingredientele sa se distribuie uniform in tigaie dar ouale sa nu se omogenizeze (trebuie sa ramana zone de albus si galbenus separate).
  6. Pune la foc mare si intoarce-le cu spatula cand este necesar astfel incat sa nu se arda pe fund si sa ajunga la tigaia incinsa portiunile nefacute de deasupra ale omletei. In tot acest timp micsoreaza focul treptat!
  7. Opreste focul cand omleta mai are cateva parti lichide-cleioase, deasupra. Acestea se vor gati complet singure, din caldura proprie a omletei (de aceea, cei care nu agreeaza ouale moi, nu trebuie sa vada omleta inainte de a o servi!) Este important acest ultim pas pentru ca altfel omleta va deveni uscata si fada.