Placinta cu ficatei de pui
Portii Timp de preparare
2portii 20minute
Timp de gatire Timp de asteptare
30minute 30minute
Portii Timp de preparare
2portii 20minute
Timp de gatire Timp de asteptare
30minute 30minute
Ingrediente
Pentru aluat:
  • 200grame Faina de grau
  • 1praf Sare de bucatarie
  • 100grame Untura de porc
  • 60ml Aparece
Pentru umplutura:
  • 50grame Slanina de porcsau bacon
  • 250grame Ficat de pui
  • 1buc. Ceapa
  • dupa gust Sare de bucatarie
  • dupa gust Piper negrumacinat
  • 1buc. Gogosari murati
  • 1lingura Seminte mac(pentru presarat)
Etape
  1. Prepara aluatul, conform instructiunilor din reteta Aluat fraged cu untura.
  2. Preincalzeste cuptorul la 190 grade C si pregateste o forma pentru cuptor, tapetata cu faina.
  3. Intr-o tigaie incinsa, pune cubulete mici de slanina sau bacon si caleste pana se topeste grasimea.
  4. Adauga ficateii taiati mai mici dar nu marunt, sareaza si pune un praf de piper.
  5. Taie ceapa felii si adauga in tigaie. Caleste pana cand ficateii isi schimba culoarea. Nu este necesar sa ii prajesti mult pentru ca vor sta si la cuptor.
  6. Lasa tigaia deoparte si intinde o foaie de aluat, nu prea groasa.
  7. Pune foaia in tava pentru cuptor, urcand usor aluatul pe marginile tavii.
  8. Adauga umplutura de ficatei si gogosarul murat taiat felii subtiri si intinde pe toata suprafata.
  9. Mai intinde o foaie si pune deasupra.
  10. Uneste marginile celor doua foi, astfel incat sa fie bine impachetata placinta.
  11. Cresteaza usor la suprafata, presara seminte de mac si pune la cuptor 25 minute sau pana cand se rumeneste.
  12. Serveste calda.