Preincalzeste cuptorul la 190 grade C si pregateste o forma pentru cuptor, tapetata cu faina.
Intr-o tigaie incinsa, pune cubulete mici de slanina sau bacon si caleste pana se topeste grasimea.
Adauga ficateii taiati mai mici dar nu marunt, sareaza si pune un praf de piper.
Taie ceapa felii si adauga in tigaie. Caleste pana cand ficateii isi schimba culoarea. Nu este necesar sa ii prajesti mult pentru ca vor sta si la cuptor.
Lasa tigaia deoparte si intinde o foaie de aluat, nu prea groasa.
Pune foaia in tava pentru cuptor, urcand usor aluatul pe marginile tavii.
Adauga umplutura de ficatei si gogosarul murat taiat felii subtiri si intinde pe toata suprafata.
Mai intinde o foaie si pune deasupra.
Uneste marginile celor doua foi, astfel incat sa fie bine impachetata placinta.
Cresteaza usor la suprafata, presara seminte de mac si pune la cuptor 25 minute sau pana cand se rumeneste.