Sirop de coacaze rosii
Portii Timp de preparare
2sticle 10minute
Timp de gatire
20minute
Portii Timp de preparare
2sticle 10minute
Timp de gatire
20minute
Ingrediente
  • 1kg Coacaze rosii
  • 1kg Zahar
  • 250ml Apa
  • 30ml Zeama de lamaie(2 linguri)
Etape
  1. Spala fructele si zdrobeste-le intr-o sita.
  2. Sucul rezultat combina-l cu apa si pune-l la fiert.
  3. Adauga si zaharul si lasa totul la foc mic pana ce se dizolva zaharul.
  4. Cand zaharul este dizolvat complet, adauga zeama de lamaie si da focul tare.
  5. Lasa la fiert pana cand incepe sa se formeze un sirop. Testeaza consistenta acestuia pe o farfurioara rece.
  6. Cand te multumeste gradul de vascozitate, ia de pe foc.
  7. Pune siropul de coacaze rosii in sticle perfect curate cat este inca fierbinte si inchide-le ermetic, apoi depoziteaza-le.