Sirop de coacaze rosii
Felul
Conserve
Bucataria
Occidentala
Tipul
Rapide
,
Simple
Portii
Timp de preparare
2
sticle
10
minute
Timp de gatire
20
minute
Portii
Timp de preparare
2
sticle
10
minute
Timp de gatire
20
minute
Ingrediente
1
kg
Coacaze rosii
1
kg
Zahar
250
ml
Apa
30
ml
Zeama de lamaie
(2 linguri)
Etape
Spala fructele si zdrobeste-le intr-o sita.
Sucul rezultat combina-l cu apa si pune-l la fiert.
Adauga si zaharul si lasa totul la foc mic pana ce se dizolva zaharul.
Cand zaharul este dizolvat complet, adauga zeama de lamaie si da focul tare.
Lasa la fiert pana cand incepe sa se formeze un sirop. Testeaza consistenta acestuia pe o farfurioara rece.
Cand te multumeste gradul de vascozitate, ia de pe foc.
Pune siropul de coacaze rosii in sticle perfect curate cat este inca fierbinte si inchide-le ermetic, apoi depoziteaza-le.