Sos de usturoi
Portii Timp de preparare
4-6portii 5minute
Timp de gatire
10minute
Portii Timp de preparare
4-6portii 5minute
Timp de gatire
10minute
Ingrediente
  • 1/2lingura Unt 80% grasime
  • 1/2lingura Ulei de masline
  • 2linguri Usturoitocat
  • 2cesti Smantana pentru gatit(ex.Gran Cucina)
  • 1/2ceasca Branza Parmezan
Etape
  1. Pune intr-o tigaie la foc mic untul si uleiul pana se topeste untul complet.
  2. Adauga usturoiul tocat si caleste aproximativ un minut, sau pana cand se inmoaie. Nu lasa prea mult sa devina maroniu.
  3. Adauga smantana pentru gatit si amesteca continuu in tigaie. Recomand smantana pentru gatit celei clasice pentru ca permite tratamentul termic fara sa se branzeasca.
  4. Lasa la foc mic pana cand incepe sa fiarba usor (cand scoate cateva bule) si amesteca continuu, ca sa nu se lipeasca.
  5. Adauga sare si piper dupa gust si cand s-a mai ingrosat putin, adauga parmezanul ras.
  6. Amesteca pana cand se topeste branza si serveste.