Aperitiv cu fileuri de cod
Portii Timp de preparare
9portii 20minute
Portii Timp de preparare
9portii 20minute
Ingrediente
  • 450grame File de cod(3 fileuri)
  • 50grame Maioneza(2-3 linguri)
  • 2buc. Pere
  • 90grame Struguri albi(18 – 20 de boabe)
  • 15grame Otet din vin(2 linguri)
  • 3buc. Foi de dafin
  • 10grame Sare de bucatarie(1 lingurita)
  • Zeama de lamaie(dupa gust)
  • Ienibahar boabe(dupa gust)
  • Piper negru(boabe, dupa gust)
Etape
  1. Pune la fiert intr-o cratita 1 l apă si adaugă o linguriță de sare, 2-3 linguri de oțet, 3 foi de dafin, boabe de ienibahar și piper, zeama de la o jumătate de lămâie. Lasă să fiarbă 5 minute
  2. Redu focul și pune fileurile de cod la fiert. Lasă la fiert 2-3 minute
  3. Scoate fileurile pe o farfurie și lasă-le la răcit
  4. Spala perele și lasa-le cu coajă. Taie rondele si asaza-le pe un platou; stropeste-le cu zeamă de lămâie
  5. Porționeaza fileurile de cod și asaza-le pe feliile de pară, apoi pune pe fiecare bucata de file de cod câte o jumătate de linguriță de maioneză
  6. Decoreaza cu boabe de strugure alb și răzătură de lime
  7. Servește rece!