Dulceata de trandafiri fara zahar
Portii Timp de preparare
4borcane 10minute
Timp de gatire
20minute
Portii Timp de preparare
4borcane 10minute
Timp de gatire
20minute
Ingrediente
  • 200grame Trandafiri de dulceata(petale)
  • 1litru Apa
  • 2grame Sare de lamaie(un varf de lingurita)
  • 25grame GelfixExtra Dr. Oetker(1 plic)
  • 130grame Indulcitor Eritrit
  • 20grame Indulcitor Clio pudra(20 linguri)
  • 1lingurita Coaja rasa de lamaie
Etape
  1. Desprinde petalele trandafirilor apucand cu degetele toate petalele deodata.
  2. Pune petalele intr-un bol cu apa si spala-le usor fara a le vatama apoi pune intr-o sita la scurs. Repeta operatiunea de cate ori este necesar.
  3. Scurge-le bine de apa, apoi pune-le intr-un bol si freaca-le cu sarea de lamaie pana cand isi schimba culoarea si se micsoreaza in volum.
  4. Combina continutul plicului de GelfixExtra cu o lingura de indulcitor si adauga peste petale apoi amesteca bine.
  5. Pune intr-un vas potrivit apa la fiert.
  6. Cand clocoteste, adauga petalele si lasa-le sa fiarba la foc mediu 10-15 minute.
  7. Adauga indulcitorii, gusta si daca doresti mai dulce, mai adauga indulcitor.
  8. Inainte de a lua de pe foc, testeaza consistenta dulcetii, punand intr-o farfurioara putina dulceata si cand se raceste ar trebui sa fie inchegata.
  9. Daca este gata, adauga coaja rasa de lamaie si ia de pe foc.
  10. Pune dulceata de trandafiri in borcane curate si inchide ermetic.
  11. Asaza-le cu gura in jos pentru minim 30 minute, apoi depoziteaza.