Dulceata de trandafiri fara zahar
Felul
Conserve
Bucataria
Occidentala
Tipul
De post (vegetariene)
,
Dukan – croaziera (PL)
,
Ketogenice
Portii
Timp de preparare
4
borcane
10
minute
Timp de gatire
20
minute
Portii
Timp de preparare
4
borcane
10
minute
Timp de gatire
20
minute
Ingrediente
200
grame
Trandafiri de dulceata
(petale)
1
litru
Apa
2
grame
Sare de lamaie
(un varf de lingurita)
25
grame
GelfixExtra Dr. Oetker
(1 plic)
130
grame
Indulcitor Eritrit
20
grame
Indulcitor Clio pudra
(20 linguri)
1
lingurita
Coaja rasa de lamaie
Etape
Desprinde petalele trandafirilor apucand cu degetele toate petalele deodata.
Pune petalele intr-un bol cu apa si spala-le usor fara a le vatama apoi pune intr-o sita la scurs. Repeta operatiunea de cate ori este necesar.
Scurge-le bine de apa, apoi pune-le intr-un bol si freaca-le cu sarea de lamaie pana cand isi schimba culoarea si se micsoreaza in volum.
Combina continutul plicului de GelfixExtra cu o lingura de indulcitor si adauga peste petale apoi amesteca bine.
Pune intr-un vas potrivit apa la fiert.
Cand clocoteste, adauga petalele si lasa-le sa fiarba la foc mediu 10-15 minute.
Adauga indulcitorii, gusta si daca doresti mai dulce, mai adauga indulcitor.
Inainte de a lua de pe foc, testeaza consistenta dulcetii, punand intr-o farfurioara putina dulceata si cand se raceste ar trebui sa fie inchegata.
Daca este gata, adauga coaja rasa de lamaie si ia de pe foc.
Pune dulceata de trandafiri in borcane curate si inchide ermetic.
Asaza-le cu gura in jos pentru minim 30 minute, apoi depoziteaza.