Reteta de briose aperitiv cu ficatei si oua de prepelita este o reteta de aperitiv pe placul meu: simpla si de efect.
Cu aceste briose m-am prezentat cand am fost invitata la masa de prieteni si au fost foarte apreciate. De fapt, am remarcat ca orice preparat as face cu oua de prepelita are mare succes.
Asadar, nu ezita sa le faci, sunt un preparat ieftin, usor de facut si de mare efect.
Reteta de Briose aperitiv cu ficatei si oua de prepelita
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 6 | bucati |
Preparare: | 20 | minute |
Gatire: | 40 | minute |
Asteptare: | 30 | minute |
Ingredientele retetei de Briose aperitiv cu ficatei si oua de prepelita
Cantitati de ingrediente pentru: bucati Pentru aluat:
- 125 grame Faina de grau
- 1 praf Sare de bucatarie
- 60 grame Untura de porc (sau unt)
- 45 ml Apa (rece)
Pentru umplutura:
- 250 grame Ficat de pui
- 40 grame Ceapa (o bucata ceapa mica)
- 50 grame Slanina de porc (afumata sau unt)
- 1 buc. Gogosari murati
- dupa gust Sare de bucatarie
- dupa gust Piper negru macinat
- 6 buc. Oua de prepelita
Instructiunile retetei de Briose aperitiv cu ficatei si oua de prepelita
Pentru aluat:
- Cerne faina, amesteca cu un praf de sare si pune intr-un castron suficient de mare.
- Adauga untura si amesteca cu faina, adaugand treptat apa rece.
- Framanta pana cand rezulta o coca moale si maleabila, chiar pufoasa.
- Pune in folie alimentara si depoziteaza la frigider pentru minim 30 minute. Intre timp, pregateste umplutura.
Pentru umplutura:
- Taie cubulete mici slanina afumata si pune intr-o tigaie incinsa, la foc potrivit. Slanina poate fi inlocuita cu bucatele de unt sau cubulete de bacon.
- Spala ficateii si taie bucati mai mici, dar nu marunt si adauga in tigaie cand slanina este aproape topita.
- Taie ceapa felii apoi adauga in tigaie peste ficatei si caleste totul pana cand ficateii isi schimba culoarea.
- Pune sare si piper si lasa tigaia deoparte.
Asamblare:
- Preincalzeste cuptorul la 180 grade C si pregateste o forma pentru briose.
- Intinde o foaie subtire din aluat si decupeaza bucati rotunde, astfel: ia o hartie pentru briose si intinde pe masa, netezindu-i pliurile. Pune-o pe foaia de aluat si decupeza cercuri in jurul ei, astfel obtii forme egale de aluat si nu vei avea surpriza ca sunt prea mari sau prea mici fata de forma de briosa.
- Pune cate un cerc de aluat in fiecare cuib al formei de briosa si adauga ficateii sotati dar lasa putin loc deasupra pentru oul de prepelita.
- Taie fasii subtiri din gogosarul murat si adauga in briose, peste compozitia de ficatei.
- Pune la cuptor pentru 30 minute.
- Dupa coacere, adauga cate un ou de prepelita deasupra fiecarei briose si mai pune la cuptor pentru 5 minute.
- Se servesc calde. Ulterior se pot incalzi in cuptorul cu microunde.
Arata super! Trebuie s-o incerc si eu!
Hmm