Reteta succesului: Aperitiv festiv cu oua de prepelita. Spun asta pentru ca un astfel de aperitiv il poti prezenta fara emotie la orice masa festiva deoarece arata bine si se vor bucura mult si copiii. In plus este foarte simplu de realizat, nu este necesar nici vreun talent innascut in arta ornarii, deci toate sansele sa iti iasa. Singura grija pe care trebuie sa o ai este la curatarea oualor de prepelita, sa ramana intacte si cu suprafata fina. Ouale se curata usor daca le pui in apa rece imediat dupa fierbere.
Reteta de Aperitiv festiv cu oua de prepelita
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 6 | buc. |
Preparare: | 15 | minute |
Gatire: | 3 | minute |
Ingredientele retetei de Aperitiv festiv cu oua de prepelita
Cantitati de ingrediente pentru: buc.- 6 buc. Oua de prepelita
- 3 buc. Rosii Cherry
- 15 grame Branza crema vaci
- 6 frunze Marar
Instructiunile retetei de Aperitiv festiv cu oua de prepelita
- Fierbe ouale de prepelita tari sau moi, conform retetei preferate, dupa cum vrei sa le consumi ulterior (de exemplu eu le prefer moi si le-am fiert 2 minute si jumatate dar le-am pus in apa dupa ce a inceput sa clocoteasca).
- Dupa fierbere pune in apa rece pentru a intrerupe fierberea.
- Curata ouale de coaja.
- Taie rosiile pe jumatate (partea cu codita se poate folosi si ea).
- Goleste continutul rosiei.
- Infige un ou pe un bat de frigaruie apoi un capacel de rosie si uneste-le, asa incat sa para o palarioara. Pentru partea care a avut codita, potriveste in asa fel incat batul de frigaruie sa strapunga exact partea respectiva.
- Pe acelasi bat repeta procedura cu alt ou. Continua cu alte bete pana la finalizarea oualor.
- Pe palaria din rosie pune punctulete mai mici sau mai mari de branza cu varful unui bat de frigaruie sau chiar cu un aparat de ornat cu duza subtire.
- Pune cate o frunzulita de marar pe fiecare ou, infigandu-l in palarioara.
- Gata! Asta a fost tot!
f frumoase