Biscuiti de casa in forme de stelute, potriviti pentru Craciun dar si pentru orice alta zi. Ca si aroma, am folosit coaja de lamaie dar se poate adauga scortisoara, vanilie, migdale. Biscuitii de casa rezista destul de bine cateva zile, astfel ca se pot prepara mai devreme, pentru ziua in care iti trebuie, ca sa nu te aglomerezi cu treburile.
Biscuitii de casa pot fi serviti la ceai, cafea, sau suprapusi si lipiti intre ei cu crema de vanilie, reteta aici sau jeleu de menta, reteta aici.
Reteta de Biscuiti de casa
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 20 | bucati |
Preparare: | 15 | minute |
Gatire: | 10 | minute |
Asteptare: | 2 | ore |
Ingredientele retetei de Biscuiti de casa
Cantitati de ingrediente pentru: bucati- 125 grame Unt 80% grasime
- 100 grame Zahar pudra
- 1 buc Oua
- 2 grame Sare de bucatarie (un praf de sare)
- 5 grame Coaja rasa de lamaie (coaja de la 2 lamai)
- 200 grame Faina de grau
- 2 grame Bicarbonat de sodiu (un sfert de lingurita)
- 60 grame Zahar (3 linguri pentru presarat)
Instructiunile retetei de Biscuiti de casa
- Scoate untul din frigider ca sa se inmoaie. Cand este la temperatura camerei, pune-l intr-un bol incapator si cu ajutorul unui mixer, bate-l bine cu zaharul pudra pana cand se dizolva zaharul iar amestecul este cremos.
- In compozitie, adauga oul intreg, coaja de lamaie si amesteca. Aluatul trebuie sa fie moale.
- Pune faina cernuta impreuna cu bicarbonatul si sarea.
- Framanta cu mana pana cand se leaga un aluat omogen si ferm insa nu exagera cu framantatul.
- Formeaza o bila de aluat, inveleste intr-o folie alimentara si pune la frigider pentru 2 ore.
- Preincalzeste cuptorul la 180 grade C sau mediu.
- Intinde aluatul intr-o foaie mai groasa, de un centimetru, cat mai uniform pe masa de lucru presarata cu putina faina.
- Taie cu forma de stea biscuitii de casa, pune-i intr-o tava intinsa tapetata cu hartie de copt.
- Presara pe biscuitii de casa zahar, sau chiar un praf de scortisoara daca preferi ori ii poti lasa chiar asa, simpli.
- Pune tava la cuptor pentru 10-12 minute sau pana cand se rumenesc usor.
Foarte buni biscuiții! Mulțumesc pentru reteta! Au ieșit fragezi și nu s-au întărit a 2 a zi.
Da, este o rețetă buna.
Ii fac și eu de Crăciun.
Foarte buni biscuiții! Deși am pus margarina rama în loc de unt și bicarbonat de amoniu în loc de bicarbonat de sodiu, au ieșit delicioși biscuiții! Mulțumesc?
Adina, mă bucur că ți-au plăcut! Mulțumesc!
Foarte buni. Mulțumesc pentru reteta.??
Buna Marinela,
Mă bucur că ți-au plăcut.
Cu drag!