Biscuiti din aluat de foietaj

Reteta de biscuiti din aluat de foietaj este una foarte simpla si fara ingrediente complicate. Din acest aluat poti obtine biscuiti sarati sau dulci. Daca preferi un gust mai dulce, poti adauga zahar in reteta. Eu am presarat deasupra si nu am pus in aluat.

Oricum ii preferi, sunt minunati la cafeaua de dimineata.

Reteta de Biscuiti din aluat de foietaj

Biscuiti din aluat de foietaj
Vote: 5
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 25 buc.
Preparare: 15 minute
Gatire: 25 minute
Asteptare: 30 minute

Ingredientele retetei de Biscuiti din aluat de foietaj

Cantitati de ingrediente pentru: buc.
Pentru aluat:
  • 250 grame Faina de grau 
  • 1 gram Sare de bucatarie (un praf de sare)
  • 125 grame Untura de porc 
  • 80 ml Apa (in functie de faina)
Pentru presarat:
  • 50 grame Miez de nuca 
  • 15 grame Scortisoara pudra 
  • 30 grame Ornament din zahar 
  • 25 grame Zahar (o lingura)

Instructiunile retetei de Biscuiti din aluat de foietaj

  1. Amesteca faina cernuta cu sarea.
  2. Adauga untura si framanta pana obtii o consistenta faramicioasa.
  3. Incorporeaza apa rece in aluat si framanta rapid pana obtii o coca moale, pufoasa, cu aspect marmorat. Nu trebuie sa framanti mult.
  4. Intinde coca pe masa de lucru in strat gros, apoi impacheteaza capetele si intinde usor cu sucitorul astfel ca aluatul sa devina patrat. Mai impacheteaza de doua ori pana obtii un cub.
  5. Pune in folie alimentara si tine la frigider minim 30 minute.
  6. Scoate aluatul din folie si intinde o foaie.
  7. Pudreaza cu faina, impacheteaza foaia in doua, iar pudreaza cu faina apoi intinde cu sucitorul, iar pudreaza si tot asa, de cateva ori.
  8. Din foaia rezultata, taie fasii lungi, dreptunghiulare sau orice alta forma doresti.
  9. Acopera cu un strat de zahar, nuca maruntita si scortisoara, sau cu ornamente din zahar si pune in cuptorul incins timp de 25 minute la 180 grade C.
  10. Nu le lasa foarte mult la copt, daca devin prea crocante, sunt mai putin gustoase.