Reteta de bomboane de ciocolata cu migdale si cocos este potrivita pentru orice eveniment festiv pentru ca vei obtine niste bombonele decorate, incantatoare si delicioase.
Necesita o usoara migala insa merita, rezultatul va fi spectaculos!
Reteta de Bomboane de ciocolata cu migdale si cocos
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 35 | bucati |
Preparare: | 15 | minute |
Gatire: | 10 | minute |
Asteptare: | 60 | minute |
Ingredientele retetei de Bomboane de ciocolata cu migdale si cocos
Cantitati de ingrediente pentru: bucati- 400 ml Lapte condensat
- 4 cesti Fulgi de nuca de cocos
- 4 cesti Zahar pudra
- 230 grame Migdale (maruntite)
- 2 lingurite Esenta de vanilie
- 300 grame Ciocolata de menaj neagra
- 300 grame Ciocolata de menaj alba
Instructiunile retetei de Bomboane de ciocolata cu migdale si cocos
- Combina laptele condensat, fulgii de nuca de cocos, zaharul, migdalele si esenta de vanilie pana cand amestecul este omogen.
- Formeaza cu mana bile din acest amestec, de dimensiunea dorita.
- Pune la frigider minim o ora, pana cand se mai intaresc.
- Cand sunt gata, topeste ciocolata neagra, intr-un ibric, pe foc mic.
- Cand este suficient de lichida, scufunda pe rand, jumatate din bomboane in ciocolata topita, apoi scoate-le la scurs pe un gratar.
- Topeste si ciocolata alba si scufunda restul de bomboane, apoi scoate-le la scurs pe gratar.
- Din ciocolata topita care a mai ramas, incalzeste din nou pe foc daca este cazul (trebuie sa fie lichida, pentru decor).
- Pune ciocolata alba topita intr-un aparat de ornat sau intr-o punga cu varful taiat si traseaza dungi subtiri dezordonate pe suprafata bomboaneleor negre.
- Topeste din nou si ciocolata neagra si executa un model pe suprafata bomboanelor albe.
- Depoziteaza la frigider minim o ora sau pana cand se intaresc complet.
- Pentru servire, poti infige cate o scobitoare in fiecare bomboana, inainte de a se raci complet.