Bomboane de ciocolata cu migdale si cocos

Reteta de bomboane de ciocolata cu migdale si cocos este potrivita pentru orice eveniment festiv pentru ca vei obtine niste bombonele decorate, incantatoare si delicioase.

Necesita o usoara migala insa merita, rezultatul va fi spectaculos!

Reteta de Bomboane de ciocolata cu migdale si cocos

Bomboane de ciocolata cu migdale si cocos
Vote: 2
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 35 bucati
Preparare: 15 minute
Gatire: 10 minute
Asteptare: 60 minute

Ingredientele retetei de Bomboane de ciocolata cu migdale si cocos

Cantitati de ingrediente pentru: bucati
  • 400 ml Lapte condensat 
  • 4 cesti Fulgi de nuca de cocos 
  • 4 cesti Zahar pudra 
  • 230 grame Migdale (maruntite)
  • 2 lingurite Esenta de vanilie 
  • 300 grame Ciocolata de menaj neagra 
  • 300 grame Ciocolata de menaj alba 

Instructiunile retetei de Bomboane de ciocolata cu migdale si cocos

  1. Combina laptele condensat, fulgii de nuca de cocos, zaharul, migdalele si esenta de vanilie pana cand amestecul este omogen.
  2. Formeaza cu mana bile din acest amestec, de dimensiunea dorita.
  3. Pune la frigider minim o ora, pana cand se mai intaresc.
  4. Cand sunt gata, topeste ciocolata neagra, intr-un ibric, pe foc mic.
  5. Cand este suficient de lichida, scufunda pe rand, jumatate din bomboane in ciocolata topita, apoi scoate-le la scurs pe un gratar.
  6. Topeste si ciocolata alba si scufunda restul de bomboane, apoi scoate-le la scurs pe gratar.
  7. Din ciocolata topita care a mai ramas, incalzeste din nou pe foc daca este cazul (trebuie sa fie lichida, pentru decor).
  8. Pune ciocolata alba topita intr-un aparat de ornat sau intr-o punga cu varful taiat si traseaza dungi subtiri dezordonate pe suprafata bomboaneleor negre.
  9. Topeste din nou si ciocolata neagra si executa un model pe suprafata bomboanelor albe.
  10. Depoziteaza la frigider minim o ora sau pana cand se intaresc complet.
  11. Pentru servire, poti infige cate o scobitoare in fiecare bomboana, inainte de a se raci complet.