Briose glazurate cu cacao, rapide, delicioase, usor de facut si cu un aspect dragut.
Decoreaza dupa imaginatie, cu ajutorul unui aparat pentru ornat, asta daca mai ai rabdare si nu trepidezi pe langa ele, cum am facut eu :)
Atentie insa la crema de branza, de obicei cea fina este mai lichida si risti sa se prelinga glazura. Eventual, adauga in plus o lingurita de cacao.
Daca totusi este lichida, schimba modalitatea de decorare, ca la acest tort. Tot vei avea un rezultat frumos.
Reteta de Briose glazurate cu cacao
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 8 | bucati |
Preparare: | 5 | minute |
Gatire: | 25 | minute |
Ingredientele retetei de Briose glazurate cu cacao
Cantitati de ingrediente pentru: bucati Pentru briose:
- 5 linguri Dovleac placintar fiert (cubulete sau piure)
- 1 buc. Oua
- 2 linguri Indulcitor Mega Image cu ciclamat
- 2 linguri Indulcitor Clio pudra
- 10 linguri Tarate de ovaz
- 1/2 lingurita Praf de copt
- 1 lingura Coaja rasa de portocala
Pentru glazura:
- 200 grame Branza crema degresata fina
- 2 lingurite Cacao degresata
- 3 lingurite Indulcitor Clio pudra
- 1 picatura Esenta de rom
Instructiunile retetei de Briose glazurate cu cacao
Pentru briose:
- Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius si pregateste o forma pentru briose, cu hartiute.
- Amesteca bine toate ingredientele pentru briose ( dovleac, ou, indulcitor, tarate, praf de copt, coaja de portocala) si pune compozitia in forme.
- Pune la cuptor pentru 25 minute, apoi scoate din forme si lasa la racit pe un gratar, sa nu ramana umede.
Pentru glazura:
- Amesteca bine ingredientele pentru glazura (branza, cacao, indulcitor, esenta), pana cand rezulta o crema fina, omogena.
- Cu ajutorul unui aparat de ornat, decoreaza briosele racite.