Briose rapide cu cacao

Probabil ti s-a mai intamplat sa te anunte prietenii ca vor sa te vada azi si vor ajunge in jumatate de ora.

Daca te-ai panicat la gandul ca nu ai nimic cu care sa ii indulcesti, ar fi chioscul din colt. Probabil nu vor fi atat de incantati, ca atunci cand iti vor intra pe usa si vor simti mirosul aromat al brioselor calde din cuptor.

Pentru preparare ai nevoie de 5 minute iar la cuptor de 25 minute. Sunt necesare doar doua boluri, astfel ca vase pentru spalat vor fi putine. Gratie formelor de hartie pentru briose nici tava pentru copt nu va fi greu de curatat. Iata ca m-am gandit la toate!

Rasfata-ti musafirii cu briose aburinde!

Reteta de Briose rapide cu cacao

Briose rapide cu cacao
Vote: 5
Evaluare: 4.6
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 12 bucati
Preparare: 5 minute
Gatire: 20-25 minute

Ingredientele retetei de Briose rapide cu cacao

Cantitati de ingrediente pentru: bucati
Ingrediente pentru bolul mare:
  • 2 cesti Faina de grau 
  • 2 lingurite Cacao 
  • 1 pliculet Praf de copt 
Ingrediente pentru bolul mic:
  • 1/4 ceasca Unt 80% grasime la temperatura camerei
  • 2 buc. Oua 
  • 1/2 lingurita Sare de bucatarie 
  • 11/2 ceasca Zahar 
  • 1 lingura Esenta de vanilie 
  • 1/2 ceasca Lapte dulce 
Pentru decor:
  • 1 lingurita Fulgi de nuca de cocos sau alt ornament

Instructiunile retetei de Briose rapide cu cacao

  1. Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius si pregateste o forma speciala pentru briose cu 12 cuiburi (din cantitatea prezentata, rezulta 12 buc.). Daca ai hartie decorativa pentru briose, pune in forme, daca nu, unge forma cu putin ulei.
  2. Intr-un bol mai mic, combina untul, ouale, sarea, zaharul si esenta.
  3. Intr-un bol mai mare, combina faina, cacao si praful de copt.
  4. Pune continutul din bolul mare in bolul mic si adauga treptat si laptele, amestecand doar cat sa se combine ingredientele. Nu amesteca prea mult, compozitia trebuie sa aiba cocoloase!
  5. Pune compozitia in formele pregatite, aproximativ 2/3 in fiecare cuib si presara deasupra fulgi de cocos sau alt ornament. Este bine sa presari din mijlocul briosei pentru ca ea va creste si centrul acesteia va ramane fara ornament.
  6. introdu in cuptorul incins, pentru 20-25 minute, apoi scoate-le, dupa ce au trecut testul cu scobitoarea.

8 Comentarii

  1. Doina Iliescu

    Buna ziua, am gasit acesta reteta care ma imbie sa o pregatesc si ma intereseaza marimea la ceasca pentru masurat faina ?
    Sau ca gramaj cita faina se pune.

    1. Ramona (Autor articol)

      Buna ziua,

      Ceasca folosita de mine cuprinde 100 grame faina.
      Nu este o reteta pretentioasa, de aceea poate fi folosita si o ceasca mai mica sau mai mare.

  2. Manolache flori

    Foarte buna reteta.au iesit super.

  3. Costy Costynel

    11/2 ceasca sau linguri zahar?

    1. Ramona (Autor articol)

      o ceasca si jumatate de zahar :)

  4. Ioana Petrov
  5. Alexandru Ovidiu Moise

    Cu placere Mariana Furtuna :-)

  6. Mariana Furtuna

    Multumim frumos!

Comentezi?