Daca te gandesti la ce ai putea gati pentru o zi speciala, de Valentine’s Day, atunci reteta de budinca cu carne este tocmai potrivita. Daca esti la atac, in cadrul dietei Dukan, reteta de budinca cu carne ti se potriveste cum nu se poate mai bine.
M-am gandit la acest preparat pentru ca budinca este usor de facut si contine carne, pentru o masa consistenta.
Mi-a placut mult aceasta reteta si la gust dar si cum arata; s-a rumenit asa de frumos ca nu-mi venea sa o tai.
Cand am taiat-o…s-a mancat instant.
Reteta de Budinca cu carne
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 6 | portii |
Preparare: | 20 | minute |
Gatire: | 30 | minute |
Ingredientele retetei de Budinca cu carne
Cantitati de ingrediente pentru: portii- 400 grame Carne de pui tocata
- 1 legatura Marar
- 1/2 buc. Ceapa
- 3 buc. Oua
- 1 lingurita Sare de bucatarie
- dupa gust Nucsoara
- 250 ml. Lapte dulce 0,1% grasime
Instructiunile retetei de Budinca cu carne
- Incalzeste cuptorul la 180 grade C.
- Pregateste o forma rotunda pentru cuptor si tapeteaza cu hartie pentru copt.
- Toaca carnea de pui, daca nu ai luat gata tocata si amesteca cu mararul tocat, ceapa taiata marunt, un ou, o jumatate lingurita sare si un praf de nucsoara.
- Intr-un alt bol, amesteca cele 2 oua ramase cu o jumatate lingurita de sare, apoi adauga laptele dulce si omogenizeaza.
- Pune carnea in forma de copt si preseaza cu mana, astfel incat sa ia forma tavii.
- Adauga compozitia de lapte si oua, apoi pune la copt pentru 30 minute sau pana cand se rumeneste frumos.
- Decoreaza cu inimioare din sfecla rosie, murata, dupa inspiratie. Eu nu am avut prea multa imaginatie :) .