Pentru ca budinca de dovleac Dukan sa fie cat mai aromata, iti recomand sa folosesti esenta de portocale dar si coaja rasa de portocale, daca ai la indemana.
Eu am avut un dovleac urias asa ca am preparat mai multe din el, printre care si dulceata de dovleac (minunata cu clatite).
Singura problema cu dovleacul, a fost ca nu l-am putut taia, fiind foarte mare si cu coaja groasa. Am rezolvat problema punandu-l la cuptor pana cand s-a mai inmuiat putin coaja, atat cat sa o pot taia. Restul e istorie :)
Reteta de Budinca de dovleac Dukan
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 8-10 | portii |
Preparare: | 10 | minute |
Gatire: | 30 | minute |
Ingredientele retetei de Budinca de dovleac Dukan
Cantitati de ingrediente pentru: portii- 2 kg Dovleac placintar copt
- 6 buc. Oua
- 45 ml. Indulcitor Clio lichid
- 1 lingura Scortisoara pudra
- 1 lingurita Nucsoara
- 1 lingura Esenta de portocale
- 1 lingurita Coaja rasa de portocala
Instructiunile retetei de Budinca de dovleac Dukan
- Incalzeste cuptorul la 180 grade C.
- Taie dovleacul copt in bucatele mai mici si pune-l in blender sau robot impreuna cu ouale, indulcitorul si aromele. Mixeaza pana devine o pasta.
- Pune intr-o forma pentru copt si da la cuptor timp de 30 minute.
- Decoreaza cu scortisoara, cu ajutorul unui sablon.
Buna