Daca nu ai incercat niciodata budinca de paine cu piersici, este timpul sa o testezi, pentru ca nu vei regreta. Se face atat de simplu iar rezultatul este absolut minunat. Incredibil de fina, aromata si foarte versatila, aceasta budinca de paine cu piersici poate fi cu orice altceva: nuci, rahat, mere sau orice alt fruct, rezultatul va fi la fel de bun. Daca s-a golit camara si nu ai fructe, este foarte buna si fara: doar paine, oua, lapte si zahar.
In plus este o metoda minunata de a refolosi painea mai veche pe care nu o mai consumi. De fapt, nu doar paine ci si cozonac sau chec ramas.
Mie de exemplu, nu imi place cozonacul si de fiecare data acesta se transforma intr-o budinca, pe care o mananc cu mare placere.
Reteta de Budinca de paine cu piersici
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 10 | portii |
Preparare: | 10 | minute |
Gatire: | 50 | minute |
Ingredientele retetei de Budinca de paine cu piersici
Cantitati de ingrediente pentru: portii- 300 grame Paine alba
- 6 buc. Oua
- 400 grame Zahar
- 800 ml Lapte dulce
- 15 ml Esenta de vanilie (1 lingura)
- 2 buc. Piersici
Instructiunile retetei de Budinca de paine cu piersici
- Preincalzeste cuptorul la 180 grade C si pregateste o tava adanca de dimensiuni mai mari sau doua forme mai mici. Unge cu putin ulei si tapeteaza cu faina.
- Taie painea cubulete, dimensiuni potrivite. Nu are importanta daca sunt mai mari sau mai mici, marimea acestora nu influenteaza preparatul final.
- Asaza-le in tava, pe toata suprafata acesteia si suprapuse, cat sa se umple toata tava.
- Bate ouale cu zaharul pana cand devin ca o crema.
- Adauga laptele si esenta de vanilie si amesteca bine.
- Toarna peste paine in tava, cat sa acopere bucatile de paine. Cu cat este mai mult lichid, cu atat mai bine, budinca va fi mai fina.
- Lasa 5 minute pana se inmoaie painea, apoi preseaza usor bucatile care ies in afara.
- Intre timp, taie piersicile in jumatate, elimina samburii, apoi taie-le in cubulete.
- Pune cubuletele de piersici peste paine apoi pune la cuptor intre 35 minute si o ora, in functie de dimensiunea tavii.
- Testeaza cu scobitoarea, ca la orice alt preparat. Daca scobitoarea iese curata, budinca de paine este gata.
- Lasa la racit inainte de a scoate din tava, apoi presara zahar pudra inainte de servire.