Chiar daca nu avem alergii alimentare in casa, stiu ca sunt persoane cu intoleranta la gluten, la oua sau alte ingrediente alergene.
Le-am eliminat pe cele mai cunoscute si a rezultat o reteta de budinca de post fara gluten, un desert si pentru vegetarieni, gustos si sigur.
Daca bananele va provoaca alergii, inlocuiti cu alte fructe, de exemplu visine sau fructe confiate.
Untul de arahide poate fi eliminat dar nu va mai iesi la fel de cremoasa.
Oricum, un desert minunat, de post si fara alergii alimentare.
Reteta de Budinca de post fara gluten
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 4 | portii |
Gatire: | 10 | minute |
Asteptare: | 4 | ore |
Ingredientele retetei de Budinca de post fara gluten
Cantitati de ingrediente pentru: portii- 1/2 cana Zahar
- 2 linguri Cacao
- 2 linguri Amidon de porumb
- 2 cani Lapte din soia
- 1/3 ceasca Unt de arahide
- 1 lingurita Esenta de vanilie
- 1 buc. Banane pentru decor
Instructiunile retetei de Budinca de post fara gluten
- Amesteca intr-o cratita zaharul, pudra de cacao si amidonul.
- Adauga usor laptele si omogenizeaza.
- Pune amestecul pe foc mediu si amesteca continuu pana cand incepe sa faca bule. Mai lasa pe foc inca doua minute. Compozitia trebuie sa fie groasa dar fluida.
- Ia cratita de pe foc si incorporeaza untul de arahide si vanilia.
- Toarna budinca intr-un vas in care o vei si servi si acopera cu folie de plastic, presand folia pe suprafata budincii pentru a evita formarea de pojghita.
- Lasa la frigider pentru 3-4 ore.
- Decoreaza cu felii de banana sau orice alte fructe preferi.