Chec Dukan caramel a rezultat in urma poftei de dulce si a amintirilor unui chec glazurat cu ciocolata autentica, pe care l-am consumat cu placere inainte de a tine dieta. Astazi trebuia sa fie un chec, numai ca eu nu sunt mare fac checuri simple si m-am gandit cum sa il insiropez fara sa-l transform in tort. Am gasit o solutie care mi-a placut mult, glazura de caramel, fara zahar si fara caramel :) .
O forma buna pentru chec, gasesti aici. Imi place pentru ca este micuta, potrivita pentru preparatele Dukan pentru ca acestea nu cresc atat de mult ca cele din faina si mai ales pentru ca are strat dublu antiadeziv.
Reteta de Chec Dukan caramel
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 3 | zile |
Preparare: | 15 | minute |
Gatire: | 20 | minute |
Ingredientele retetei de Chec Dukan caramel
Cantitati de ingrediente pentru: zile Pentru chec:
- 3 buc. Oua
- 2 linguri Amidon de porumb
- 2 linguri Indulcitor Sly cu sorbitol
- 1 lingurita Esenta de rom
- 45 grame Tarate de ovaz (6 linguri)
- 1 plic Praf de copt
- 1 lingurita Cacao degresata
Pentru caramel:
- 3 lingurite Amidon de porumb
- 200 ml Coca cola zero
- 200 ml Apa
- 1 lingurita Cafea solubila
- 0.75 ml Indulcitor Clio lichid (o lingura)
- 1 lingura Esenta de rom
Instructiunile retetei de Chec Dukan caramel
Pentru chec:
- Preincalzeste cuptorul la 180 grade C si tapeteaza o forma de chec cu hartie pentru copt.
- Separa albusurile de galbenusuri.
- Dizolva cele doua linguri de amidon in trei linguri de apa rece.
- Bate spuma albusurile impreuna cu amidonul dizolvat, indulcitorul si esenta de rom.
- Amesteca taratele cu praful de copt si incorporeaza-le in albusurile batute spuma, cu o spatula, usor, sa nu se lase compozitia.
- Din compozitia rezultata, pune intr-un bol separat doua linguri si amesteca cu lingurita de cacao.
- Pune prima compozitie in forma si marmoreaza checul cu compozitia colorata cu cacao.
- Pune la copt pentru 20 minute.
- Dupa coacere, scoate checul din forma si pune-l la racit pe un gratar, apoi prepara glazura.
Pentru glazura:
- Dizolva amidonul in 5 lingurite de apa rece. Trebuie sa fie bine dizolvat, fara aglomerari.
- Pune la fiert apa, cafeaua solubila si cola, adauga indulcitorul si cand apar primele clocote, adauga amidonul dizolvat, amestecand permanent cu telul, pana cand se ingroasa compozitia.
- Ia de pe foc si cand se mai raceste putin, adauga esenta de rom.
Asamblare:
- Toarna peste chec glazura, lasa putin sa se insiropeze si serveste.
Hi…Alexandru Ovidiu Moise , it is very delicious …hmhmhmm