Iata o reteta de chec pufos cu banane si ciocolata. Nu as fi crezut ca poate fi atat de aromat! Daca iti plac clatitele cu banane si crema de ciocolata, vei regasi acel gust in acest chec pufos cu banane si ciocolata.
Poti folosi ciocolata alba sau neagra, nu are importanta, oricum se va topi insa isi va aduce aportul in mod placut in chec.
La anuntarea unor prieteni am facut doua checuri, acest chec pufos cu banane si ciocolata si un chec marmorat cu cacao, de aici. Cel marmorat a incantat privirile insa acesta cu banane a fost devorat!
Incearca-l!
Reteta de Chec pufos cu banane si ciocolata
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 10 | felii |
Preparare: | 15 | minute |
Gatire: | 35 | minute |
Ingredientele retetei de Chec pufos cu banane si ciocolata
Cantitati de ingrediente pentru: felii- 3 buc. Oua
- 50 grame Unt 80% grasime
- 230 grame Zahar
- 170 ml Lapte dulce
- 220 grame Faina de grau
- 1 plic Praf de copt
- 450 grame Banane (3 bucati)
- 30 grame Ciocolata de menaj alba
- 20 grame Cacao neagra
- 20 grame Zahar pudra pentru decorat
Instructiunile retetei de Chec pufos cu banane si ciocolata
- Preincalzeste cuptorul la 180 grade C si pregateste o tava pentru chec, tapetata cu faina.
- Freaca untul lasat in prealabil la temperatura camerei, cu zaharul.
- Adauga galbenusurile pe rand si amesteca-le bine.
- Zdrobeste cu furculita 2 din cele 3 banane si adauga in compozitie.
- Combina faina cu cacao si praful de copt si amesteca bine ca atunci cand va creste aluatul de chec, sa creasca uniform si pufos. Daca praful de copt nu este bine raspandit in faina, va creste neuniform.
- Incorporeaza treptat faina cu cacao si laptele, alternativ, in compozitia de unt cu zahar si galbenusuri.
- Marunteste ciocolata cu cutitul si adauga in compozitie, amestecand.
- Bate albusurile spuma tare si incorporeaza-le in faina, amestecand de jos in sus, cu grija sa nu se lase. Daca amesteci excesiv se lasa iar checul va fi mai putin pufos.
- Pune toata compozitia in forma de chec pregatita.
- Taie banana ramasa in felii si adauga in compozitia de chec din forma, asezand feliile vertical si fara a le scufunda de tot pentru ca nu vei mai sti unde ai pus banane, acestea acoperindu-se cu aluat.
- Apasa usor feliile de banane, acoperindu-le complet cu compozitie.
- Pune forma la cuptor timp de 35 minute. Verifica cu scobitoarea in mai multe locuri, pentru ca este posibil sa nimeresti fix intr-o felie de banana si sa te induca in eroare. Daca iese usor umeda, mai lasa checul cu banane putin la copt.
- Lasa la racit in forma, pe un gratar, pentru a se raci mai rapid si fundul formei.
- Presara zahar pudra, taie felii si bucura-te de aroma acestui chec pufos cu banane si ciocolata!