Chec pufos marmorat cu cacao

O reteta simpla de chec pufos marmorat cu cacao pe care o poti face oricand ai pofta de un chec sau atunci cand ai oaspeti. Aspectul frumos marmorat se obtine foarte simplu si nu da gres niciodata. Vezi mai jos metoda.

Reteta de Chec pufos marmorat cu cacao

Reteta de chec pufos marmorat cu cacao
Vote: 23
Evaluare: 4.48
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 10 felii
Preparare: 15 minute
Gatire: 35 minute

Ingredientele retetei de Chec pufos marmorat cu cacao

Cantitati de ingrediente pentru: felii
  • 3 buc. Oua 
  • 50 grame Unt 80% grasime 
  • 225 grame Zahar 
  • 175 ml Lapte dulce 
  • 225 grame Faina de grau 
  • 1 plic Praf de copt 
  • 15 grame Cacao neagra

Instructiunile retetei de Chec pufos marmorat cu cacao

  1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade C si tapeteaza o forma pentru chec, cu unt si faina.
  2. Freaca spuma untul lasat anterior la temperatura camerei, impreuna cu zaharul.
  3. Incorporeaza galbenusurile pe rand si amesteca bine.
    Reteta de chec pufos marmorat cu cacao
  4. Amesteca faina cu praful de copt.
  5. Incorporeaza in unt faina si laptele alternativ, amestecand continuu. Compozitia trebuie sa fie lichida, dar vartoasa. Poti ajusta din cantitatea de lapte in functie de faina.
    Reteta de chec pufos marmorat cu cacao
  6. Bate albusurile spuma apoi incorporeaza-le in compozitia obtinuta, amestecand de jos in sus cu o spatula.
  7. Imparte compozitia pentru chec in doua parti egale si in una din ele adauga cacao. Amesteca bine.
    Reteta de chec pufos marmorat cu cacao
  8. In tava pregatita, pune in mijloc o lingura din compozitia cu cacao.
  9. Deasupra acesteia, adauga o lingura din compozitia fara cacao.
    Reteta de chec pufos marmorat cu cacao
  10. Continua cu o alta lingura din compozitia colorata.
    Reteta de chec pufos marmorat cu cacao
  11. Si tot asa...pana la finalizarea compozitiilor.
    Reteta de chec pufos marmorat cu cacao
  12. Marmoreaza checul trecand cu varful unei lingurite pe deasupra compozitiei, abia atingand-o, atat cat sa se creeze un model. Nu scufunda lingura prea mult pentru ca se va strica modelul checului in interior.
  13. Pune la cuptor pentru 35 minute sau pana cand este gata, in urma testarii cu scobitoarea. Checul nu trebuie sa fie necopt insa nici prea copt, altfel va deveni uscat.
  14. Scoate checul din cuptor si lasa-l la racit in forma asezata pe un gratar, pentru a se raci repede si fundul formei.
    Reteta de chec pufos marmorat cu cacao
  15. Taie in felii potrivite si serveste!
    Reteta de chec pufos marmorat cu cacao

2 Comentarii

  1. Ramona (Autor articol)

    Cu drag!

  2. Iulia

    Excelent!
    Mulțumesc

Comentezi?