Chec simplu cu coacaze

Ce poate fi mai simplu decat un chec simplu cu coacaze? Usor acrisor, racoritor, te poti bucura din plin de proprietatile benefice ale coacazelor, intr-o prajitura simpla.

Poti adauga orice alte fructe, proaspete sau congelate. Eu, in reteta de mai jos am folosit fructe proaspete si mi-a placut mult.

Iata reteta:

Reteta de Chec simplu cu coacaze

Reteta de chec simplu cu coacaze
Vote: 5
Evaluare: 4.6
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 10 felii
Preparare: 15 minute
Gatire: 35 minute

Ingredientele retetei de Chec simplu cu coacaze

Cantitati de ingrediente pentru: felii
  • 50 grame Unt 80% grasime (la temperatura camerei)
  • 230 grame Zahar 
  • 3 buc. Oua 
  • 5 ml Esenta de vanilie (o lingurita)
  • 225 grame Faina de grau 
  • 1 plic Praf de copt 
  • 125 ml Lapte dulce 
  • 100 grame Coacaze negre 
  • 20 grame Zahar pudra pentru decorat

Instructiunile retetei de Chec simplu cu coacaze

  1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade C si tapeteaza cu faina o forma de chec.
  2. Freaca untul cu zaharul pana obtii o compozitie cremoasa.
  3. Adauga galbenusurile, unul cate unul si amesteca bine. Acum poti pune si esenta de vanilie.
    Reteta de chec simplu cu coacaze
  4. Separat, combina faina cu praful de copt apoi incorporeaza in compozitie, alternand cu laptele.
  5. Bate albusurile spuma si adauga-le si pe ele, amestecand usor, de jos in sus, ca sa nu se lase.
  6. Adauga coacazele, amestecand foarte usor, atat cat sa se imprastie in intreaga compozitie, fara a se zdrobi pentru ca se va colora imediat tot checul.
    Reteta de chec simplu cu coacaze
  7. Pune compozitia de chec in tava pregatita, presara cateva coacaze si deasupra, apoi introdu tava in cuptorul incins.
    Reteta de chec simplu cu coacaze
  8. Lasa sa se coaca timp de 35 minute apoi verifica daca este bine copt cu ajutorul unei scobitori sau un bat de frigarui (este mai lung). Introdu scobitoarea in chec de mai multe ori, in locuri diferite, ca sa nu nimeresti fix intr-o coacaza :) Daca iese curata scobitoarea, fara a fi umeda sau lipicioasa, cu aluat pe ea, este gata. Daca nu, mai lasa la copt si verifica din nou.
  9. Scoate checul din cuptor si lasa-l la racit in tava pe un gratar, pentru a se raci si pe fundul formei.
  10. Portioneaza in felii si bucura-te de acest chec simplu cu coacaze!
    Reteta de chec simplu cu coacaze