Nu stiu cum sa descriu acest cheesecake Dukan glazurat ca sa reusesc sa redau realmente gustul incredibil de bun al acestei prajituri…Blatul de branza are un gust usor caramelizat. Categoric, trebuie incercat, este atat de simplu de facut incat nu are rost sa amani. Te vei bucura nespus, de aceasta reteta! Am folosit branza de vaci degresata, vrac cu consistenta ferma. Pentru ornament am folosit cate o lingura de praf de budinca cu arome si culori diferite pentru ca am avut la indemana dar poti obtine 3 culori diferite doar din budinca de vanilie, adaugand treptat cate putina cacao, pana cand ajungi la culorile optime.
O prajitura de exceptie!
Reteta de Cheesecake Dukan glazurat
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 8 | portii |
Preparare: | 15 | minute |
Gatire: | 35 | minute |
Ingredientele retetei de Cheesecake Dukan glazurat
Cantitati de ingrediente pentru: portii Pentru blatul de branza:
- 2 buc. Albus de ou
- 2 buc. Oua
- 2 linguri Esenta de vanilie
- 400 grame Branza de vaci degresata
- 2 lingura Indulcitor Mega Image cu ciclamat
- 1 lingura Indulcitor Sly cu sorbitol
- 1 lingura Indulcitor Clio pudra
- 1 plic Praf de copt
- 2 linguri Amidon de porumb
Pentru glazura:
- 1 plic Budinca de vanilie
- 500 ml Lapte dulce 0,1% grasime
- 1 lingura Indulcitor Clio lichid
Pentru decor:
- 1 lingura Budinca de caramel
- 1 lingura Budinca de ciocolata
- 1 lingura Budinca de vanilie
- 1 lingurita Cacao degresata
- 3 lingurite Indulcitor Clio lichid
Instructiunile retetei de Cheesecake Dukan glazurat
Pentru blatul de branza:
- Preincalzeste cuptorul la 180 grade C si pregateste o forma de tort cu peretii detasabili. Daca dispui de o forma de calitate, tapeteaza doar baza acesteia cu hartie pentru copt.
- Bate spuma cele 4 albusuri de ou, cu esenta de vanilie. Galbenusurile vor fi folosite doar de la 2 oua.
- Separat amesteca branza cu indulcitorii, cele 2 galbenusuri, praful de copt si amidonul. Amesteca-le bine, pana cand obtii o compozitie spumoasa.
- Combina albusurile spuma cu compozitia de branza, cu ajutorul unei spatule, usor, fara sa se lase albusurile.
- Pune la copt pentru 30 minute. La un moment dat, se va umfla in cuptor, dar nu se va mentine atat de crescut, in lipsa fainii care sa ii sustina cresterea.
- Dupa terminarea timpului de coacere, mai lasa-l in cuptor, sa se raceasca treptat, dar nu il scoate din forma de copt.
Pentru glazura:
- Prepara budinca conform instructiunilor de pe plic, apoi pune peste blatul de branza si lasa la racit.
- Dupa ce s-a racit iar budinca este bine inchegata, scoate din forma de copt apoi desprinde hartia de copt, usor, prin rulare si asaza-l pe un platou.
Pentru decor:
- Prepara pe rand cate o budinca (de caramel, de ciocolata, apoi de vanilie, adaugand putina cacao pentru culoare) cu cate 200 ml lapte si indulcitor, la fiecare si cu o lingura, pune in siruri, decorand prajitura.
- Savureaza!
Îmi doresc un cozonac Dukan cât mai aproape de cel normal! Please!
Ar fi super-frumos sa putem inlocui faina, zaharul si grasimea din cozonac cu .. altceva :-) Deocamdata mai sapam, mai incercam; pana una-alta aveti un cozonac Dukan aici: http://www.lauraadamache.ro/2013/04/cozonac-dukan.html daca sunteti ok cu putin gluten si amidon
Pentru o reteta cu mai putine tolerate incercati asta, dar cu indulcitor in loc de sare: http://depozitulderetete.ro/paine-dukan-cu-branza/ Eu sigur am sa o incerc asa cu prima ocazie, apoi revin cu noutati :-) /Alex
multumesc! nu am probleme cu glutenul! am inteles ca sunt persoane care nu il tolereaza! eu tolerez tot si uite asa am pus pe mine ! vreau sa fac si cozonac mai sanatos!
voi adauga la o parte cacao, merisoare in loc de stafide si susan in loc de nuci! sigur va iesi fbun!
Cu placere! Succes la cozonac, cred ca va iesi delicios cu merisoare si susan! Ne-a placea sa vedem o poza cu el, aici in comentarii, daca aveti timp si chef :-)
cu placere! cand fac hop si poza va aparea!
Sunteti tare buni ,retete multe si savuroase. Multumesc.
<3
Imi place cum arata!
Buna……daca nu am atatea tipuri de indulcitor ce pot folosi….?
Indulcitorul pe care il folosesti uzual…Eu le combin pentru ca in urma multor teste, am remarcat ca doar asa ajung la gustul apropiat de cel al zaharului. Am testat mai multe tipuri de indulcitori si am vazut ca doar combinati au un gust mai bun, fara tenta de amarui sau gustul acela chimic, specific.