Ciorba de perisoare Dukan

O reteta de ciorba de perisoare Dukan, foarte buna in perioada de PP, dar nu numai.

Pentru croaziera, fac cate o ciorba de perisoare si o consum in zilele de PP dar si in zilele de PL (vezi mai jos reteta). Daca as lasa legumele in ciorba, nu as putea sa o consum in zilele de PP dar asa, din legumele fierte fac o salata, de boeuf eventual, si le consum la PL.

Reteta de Ciorba de perisoare Dukan

Ciorba de perisoare Dukan
Vote: 5
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 10 portii
Preparare: 20 minute
Gatire: 40 minute

Ingredientele retetei de Ciorba de perisoare Dukan

Cantitati de ingrediente pentru: portii
  • 250 grame Morcovi (2 morcovi)
  • 250 grame Pastarnac (o bucata)
  • 250 grame Telina (jumatate de telina mai mica)
  • 70 grame Ceapa (o bucata)
  • 4 litri Apa 
  • 500 grame Carne de porc (slaba)
  • 1 buc. Oua 
  • 10 grame Sare de bucatarie (o lingurita)
  • 1 litru Bors (depinde cat este de acru)
  • 1 legatura Leustean (proaspat)
  • 1 buc. Galbenus de ou (optional)
  • 3 catei Usturoi (optional)

Instructiunile retetei de Ciorba de perisoare Dukan

  1. Curata si spala legumele (morcov, telina, pastarnac).
  2. Pune-le la fiert intregi (sau taiate in bucati mai mici sa fiarba mai repede) in apa rece si intre timp toaca carnea impreuna cu ceapa, la masina de tocat.
  3. In carnea tocata adauga oul (are rol de liant) astfel ca e bine sa nu omiti sa il pui. Adauga si un praf de sare apoi amesteca bine.
  4. Formeaza perisoare de dimensiunea unei nuci, cu mana umeda. Daca vrei sa iti iasa egale toate, portioneaza carnea cu o lingura pentru inghetata sau cu ce ai la indemana si cu care poti doza.
  5. Cand sunt fierte legumele, scoate-le. Le poti folosi la o salata pentru zilele de PL.
  6. Adauga in ciorba perisoarele, pe rand. Ciorba in acest timp trebuie sa fie pe foc si sa fiarba insa cand adaugi perisoarele, nu trebuie sa aiba clocote mari, pentru ca se vor sfarama.
  7. In cateva minute perisoarele se vor ridica la suprafata; atunci adauga borsul, cate putin, gustand des ca sa iti dai seama care este gustul optim pe care il preferi, in functie de cat de acru este borsul pe care il ai.
  8. Adauga sare dupa gust si mai lasa cateva clocote, dar cu focul mic pentru a nu se sfarama perisoarele.
  9. Ia ciorba de pe foc si cand se mai raceste putin, adauga leusteanul foarte bine spalat si proaspat taiat. Leusteanul trebuie spalat foarte bine pentru ca nefiind tratat termic, nu se mai sterilizeaza.
  10. Optional poti drege ciorba cu un galbenus de ou batut bine si amestecat cu usturoiul zdrobit apoi adaugat in ciorba cand aceasta se mai raceste.

Comentezi?