Ciulama de ciuperci cu smantana

Ciulama de ciuperci cu smantana – o reteta sanatoasa, fara faina. Simplu de facut, rapida si satioasa.

Se spune ca de fapt, in privinta gatitului, repetam aceleasi zece retete. Nu contest asta pentru ca deseori alergatura de zi cu zi si oboseala nu prea ne mai lasa timp pentru testari de retete.

Ciulamaua de ciuperci cu smantana este una din retetele des preparate de mine pentru ca merita.

Reteta de Ciulama de ciuperci cu smantana

Reteta de ciulama de ciuperci cu smantana
Vote: 11
Evaluare: 4.09
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 4 portii
Preparare: 10 minute
Gatire: 20 minute

Ingredientele retetei de Ciulama de ciuperci cu smantana

Cantitati de ingrediente pentru: portii
  • 1 kg Ciuperci proaspete 
  • 120 grame Ceapa (2 bucati)
  • 40 grame Unt 80% grasime (1 lingura)
  • 250 grame Smantana 
  • 16 grame Usturoi (4 catei)
  • 4 grame Sare de bucatarie (dupa gust)
  • 1 gram Piper negru (un varf de cutit)
  • 20 grame Patrunjel sau marar (o legatura)

Instructiunile retetei de Ciulama de ciuperci cu smantana

  1. Curata ciupercile si taie felii mai mari, nu prea subtiri pentru ca se topesc destul de mult.
    Reteta de ciulama de ciuperci cu smantana
  2. Taie ceapa marunt si caleste in untul incins.
  3. Cand ceapa devine lucioasa, adauga ciupercile si lasa focul mediu. Trebuie sa isi lase zeama. Le poti acoperi cu un capac.
  4. Cand ciupercile sunt moi, da focul mai tare ca sa se evapore din zeama, daca au prea multa.
  5. Dupa ce a scazut lichidul, ia de pe foc.
  6. Zdrobeste usturoiul, freaca-l cu sare si amesteca bine cu smantana.
  7. Adauga smantana peste ciuperci, mai lasa cateva clocote pe foc apoi presara un praf de piper.
    Reteta de ciulama de ciuperci cu smantana
  8. Adauga verdeata proaspat taiata si serveste!

Notitele retetei de Ciulama de ciuperci cu smantana

Daca preferi o ciulama de ciuperci cu mai mult sos, poti regla asta din lichidul pe care il lasa ciupercile. La pasul nr. 4 poti lua de pe foc inainte de a se evapora complet, apoi amesteci cu smantana.

8 Comentarii

  1. Tudorel

    Acum 15 min am terminat de gatit,e minunata.Multumesc!

  2. Daniela

    Foarte iubită de toată familia.
    Delicioasă…!

  3. Luminita

    Foarte gustoasa si sanatoasa.

    1. Ramona (Autor articol)

      Luminita, ma bucur ca iti place.
      Este intr-adevar mai sanatoasa, fiind fara faina adaugata.

  4. Maria

    Delicioasa cu mamaliguta.Multumesc

  5. Matei Alexandru

    Retetelecu arome intense si bune nu neaparat sunt sofisticate.

  6. Margo

    Delicioasa si rapida; eu o servesc cu mamaliguta. Merci pentru reteta Ramona.

  7. Dora

    Foarte gustos rapid si sănătos , bravo!!!

Comentarea este inchisa.