Ciulama de ciuperci cu smantana – o reteta sanatoasa, fara faina. Simplu de facut, rapida si satioasa.
Se spune ca de fapt, in privinta gatitului, repetam aceleasi zece retete. Nu contest asta pentru ca deseori alergatura de zi cu zi si oboseala nu prea ne mai lasa timp pentru testari de retete.
Ciulamaua de ciuperci cu smantana este una din retetele des preparate de mine pentru ca merita.
Reteta de Ciulama de ciuperci cu smantana
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 4 | portii |
Preparare: | 10 | minute |
Gatire: | 20 | minute |
Ingredientele retetei de Ciulama de ciuperci cu smantana
Cantitati de ingrediente pentru: portii- 1 kg Ciuperci proaspete
- 120 grame Ceapa (2 bucati)
- 40 grame Unt 80% grasime (1 lingura)
- 250 grame Smantana
- 16 grame Usturoi (4 catei)
- 4 grame Sare de bucatarie (dupa gust)
- 1 gram Piper negru (un varf de cutit)
- 20 grame Patrunjel sau marar (o legatura)
Instructiunile retetei de Ciulama de ciuperci cu smantana
- Curata ciupercile si taie felii mai mari, nu prea subtiri pentru ca se topesc destul de mult.
- Taie ceapa marunt si caleste in untul incins.
- Cand ceapa devine lucioasa, adauga ciupercile si lasa focul mediu. Trebuie sa isi lase zeama. Le poti acoperi cu un capac.
- Cand ciupercile sunt moi, da focul mai tare ca sa se evapore din zeama, daca au prea multa.
- Dupa ce a scazut lichidul, ia de pe foc.
- Zdrobeste usturoiul, freaca-l cu sare si amesteca bine cu smantana.
- Adauga smantana peste ciuperci, mai lasa cateva clocote pe foc apoi presara un praf de piper.
- Adauga verdeata proaspat taiata si serveste!
Notitele retetei de Ciulama de ciuperci cu smantana
Daca preferi o ciulama de ciuperci cu mai mult sos, poti regla asta din lichidul pe care il lasa ciupercile. La pasul nr. 4 poti lua de pe foc inainte de a se evapora complet, apoi amesteci cu smantana.
Acum 15 min am terminat de gatit,e minunata.Multumesc!
Foarte iubită de toată familia.
Delicioasă…!
Foarte gustoasa si sanatoasa.
Luminita, ma bucur ca iti place.
Este intr-adevar mai sanatoasa, fiind fara faina adaugata.
Delicioasa cu mamaliguta.Multumesc
Retetelecu arome intense si bune nu neaparat sunt sofisticate.
Delicioasa si rapida; eu o servesc cu mamaliguta. Merci pentru reteta Ramona.
Foarte gustos rapid si sănătos , bravo!!!