Reteta de clatite Dukan aromate cu portocala imi place mult pentru ca simt lipsa fructelor iar combinatia de iaurt si portocala parca ma face sa mai uit de asta.
Foia clatitelor este facuta la cuptor si imi iese intotdeauna, fara surprize urate, cu conditia sa las mai intai sa se raceasca bine si apoi sa desprind foile de hartia de copt. Singura grija pe care trebuie sa o ai, este la cantitatea de tarate consumata intr-o zi, in functie de etapa in care esti.
In rest, o reteta simpla, cu ingrediente simple si la indemana.
Reteta de Clatite Dukan aromate cu portocala
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 2 | portii |
Preparare: | 5 | minute |
Gatire: | 20 | minute |
Ingredientele retetei de Clatite Dukan aromate cu portocala
Cantitati de ingrediente pentru: portii Pentru foi:
- 40 grame Tarate de ovaz (4 linguri)
- 1 lingura Amidon de porumb
- 2 buc. Oua
- 200 ml Lapte dulce 0,1% grasime
- 1 lingura Indulcitor Clio lichid (sau dupa gust)
- 1 lingura Esenta de portocale
Pentru umplutura:
- 100 grame Iaurt degresat
- 100 grame Branza crema degresata
- 1 lingura Indulcitor Clio lichid (sau dupa gust)
- 1 lingurita Coaja rasa de portocala
Instructiunile retetei de Clatite Dukan aromate cu portocala
Pentru foi:
- Preincalzeste cuptorul la 180 grade C si tapeteaza tava clasica pentru cuptor, cu hartie pentru copt.
- Amesteca toate ingredientele pentru foi: tarate, amidon, oua, lapte, indulcitor si esenta de portocale.
- Pune compozitia in tava (este lichida) si niveleaza pe toata suprafata tavii, pentru a se coace uniform iar foaia sa fie dreapta.
- Pune la copt pentru 20 minute.
- Cand este gata, scoate din cuptor si direct in tava, portioneaza in 4-5 fasii (cat de mari vrei sa fie clatitele) astfel incat sa le poti scoate apoi mai usor.
- Lasa la racit si apoi desprinde fasiile cu grija.
Pentru umplutura:
- Amesteca toate ingredientele: iaurtul, branza, indulcitorul si coaja de portocala.
- Umple fasiile rezultate si ruleaza in forma de clatite.
Buneeeeeeeee