Cornulete fragede cu untura

O reteta economica de cornulete fragede cu untura. Rapida, simpla si ieftina, aceasta reteta merita facuta oricand ai pofta de ceva dulce.

Umplutura poate fi o alegere de moment, de pofta sau de ce ai la dispozitie prin camara: gem, dulceata, nuci, ciocolata etc. Eu am folosit nuca, dar este doar un exemplu. Aluatul este foarte fraged, cu recomandarea sa fie reci toate ingredientele iar framantatul sa fie rapid si scurt. Cu atat mai mult te vei bucura de rapiditatea acestei retete!

Reteta de Cornulete fragede cu untura

Cornulete fragede cu untura
Vote: 6
Evaluare: 4.83
Tu:
Evalueaza reteta!
Adauga la Meniul de Favorite
Reteta prezenta in Meniul de Favorite
Deschide Meniul de Favorite
Imprima reteta
Portii: 16 bucati
Preparare: 15 minute
Gatire: 30 minute
Asteptare: 30 minute

Ingredientele retetei de Cornulete fragede cu untura

Cantitati de ingrediente pentru: bucati
Pentru aluat:
  • 550 grame Faina de grau 
  • 1 praf Sare de bucatarie 
  • 50 grame Zahar 
  • 250 grame Untura de porc 
  • 175 ml Apa 
  • 4 linguri Bors 
Pentru umplutura:
  • 200 grame Miez de nuca 
  • 1 lingura Scortisoara pudra 
  • 2 linguri Sirop de trandafiri 

Instructiunile retetei de Cornulete fragede cu untura

Pentru aluat:
  1. Ideal este ca toate ingrdientele sa fie foarte reci.
  2. Amesteca faina cu zaharul si sarea.
  3. Adauga untura si amesteca bine, va rezulta un aluat faramitat.
  4. Adauga apa rece si borsul (se poate si fara bors) apoi framanta rapid, pana cand obtii un aluat moale si pufos dar care nu se lipeste de degete. Trebuie lucrat repede, altfel se topeste untura de la caldura mainilor.
  5. Pune in folie alimentara si depoziteaza in frigider, minim 30 minute.
Pentru umplutura:
  1. Marunteste nuca, amesteca cu scortisoara si siropul.
Asamblare:
  1. Imparte coca in doua si intinde o foaie subtire, de forma rotunda.
  2. Taie foaia ca pe pizza, astfel incat sa obtii fasii in forma de triunghi, de dimensiunea dorita.
  3. Pune o lingurita de compozitie la baza fiecarui triunghi si ruleaza de la baza catre varf.
  4. Cand ai finalizat compozitia, asaza cornuletele in tava tapetata si pune la copt 30 minute, la 180 grade C, in cuptorul preincalzit sau pana ce se rumenesc usor, dar nu prea mult pentru ca altfel cornuletele vor deveni casante.
  5. Acopera cornulete cu zahar pudra sau serveste ca atare.

2 Comentarii

  1. Carmen Tudorache

    Felicitari,retetele tale sunt ok,ma bucur sa le si folosesc,..seamana cu cele ale mamei mele,.. un an nou plin de succes iti doresc,..

    1. Ramona (Autor articol)

      Carmen, ma bucur mult ca iti plac retetele mele, pentru ca promovez gatitul traditional ca la mama acasa. Este cel mai gustos si sanatos mod de alimentatie.

Comentarea este inchisa.