Crap la cuptor cu nuca si rodie – o reala incantare! Am citit bucurie sincera pe chipurile celor ce au mancat crapul pregatit in acest fel, lucru ce m-a incurajat sa impartasesc reteta.
In plus, este o reteta foarte simpla, usor de pregatit si care nu ia nici prea mult timp. Astfel poti pregati o cina excelenta si sa vezi si filmul preferat!
Reteta de Crap la cuptor cu nuca si rodie
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 2 | portii |
Preparare: | 10 | minute |
Gatire: | 25 | minute |
Ingredientele retetei de Crap la cuptor cu nuca si rodie
Cantitati de ingrediente pentru: portii- 400 grame Crap eviscerat
- 1 gram Sare de bucatarie (un varf de cutit)
- 1 gram Piper negru (un varf de cutit)
- 60 grame Ceapa (o buc.)
- 40 grame Miez de nuca
- 70 grame Rodie (semintele de la o jumatate de fruct)
- 15 ml Otet balsamic (o lingura)
- 25 grame Unt 80% grasime
Instructiunile retetei de Crap la cuptor cu nuca si rodie
- Curata si spala crapul. Elimina solzii, capul si coada daca este un peste intreg. Eu am cumparat o bucata de peste gata pregatit. Taie-l pe din doua.
- Asaza-l pe un servet absorbant si tamponeaza crapul cu acesta pe ambele parti, astfel incat sa fie bine zvantat.
- Presara sare si piper pe ambele parti si lasa-l deoparte.
- Curata ceapa si taie cat mai marunt posibil.
- Marunteste cu cutitul miezul de nuca.
- Extrage semintele de la rodie.
- Combina nuca cu ceapa si amesteca cu semintele de la rodie, fara sa strivesti semintele.
- Stropeste amestecul cu otetul balsamic si amesteca bine.
- Pune crapul intr-o tava potrivita pentru cuptor si incinge cuptorul la 180 grade celsius.
- Acopera crapul cu amestecul obtinut si preseaza cu mana.
- Pune din loc in loc cubulete de unt si baga la cuptor, pentru 25 minute.
- Serveste cald.
Notitele retetei de Crap la cuptor cu nuca si rodie
Poti servi crapul decorat cu seminte de rodie presarate pe farfuria de servire si cu busuioc proaspat taiat.
Rodia este un fruct al carui gust merge foarte bine cu peste; daca ai gem de rodie poti glazura pestele la cuptor cu el, ca in reteta de aici.