Reteta de dovlecei la cuptor cu ficatei de pui este excelenta in orice moment al zilei si in orice anotimp. Daca iti doresti o reteta cu putine calorii dar foarte gustoasa, dovleceii la cuptor cu ficatei de pui sunt alegerea perfecta.
Reteta de Dovlecei la cuptor cu ficatei de pui
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 6 | portii |
Preparare: | 10 | minute |
Gatire: | 50 | minute |
Ingredientele retetei de Dovlecei la cuptor cu ficatei de pui
Cantitati de ingrediente pentru: portii- 2 kg Dovlecei
- 150 grame Ceapa (2 bucati)
- 1 kg Ficat de pui
- 50 grame Unt 80% grasime
- 2 bucati Oua
- 20 grame Usturoi (4-5 catei)
- 10 grame Sare de bucatarie (1 lingurita)
- 1 gram Piper negru (un praf de piper)
- 5 grame Boia dulce (1 lingurita) pentru decorat
Instructiunile retetei de Dovlecei la cuptor cu ficatei de pui
- Curata dovleceii de coaja si taie-i in felii potrivit de groase.
- Pune-i la fript pe un gratar sau o tigaie antiaderenta. Cand se rumenesc, intoarce-i pe partea cealalta, apoi scoate-i pe o farfurie si presara cu un praf de sare.
- Curata ceapa si usturoiul. Taie ceapa in felii mai mari. Zdrobeste usturoiul.
- Spala ficateii si prajeste-i in unt. Adauga si ceapa si caleste totul pana cand ficateii nu mai au culoarea rozalie. Nu ii praji foarte mult, pentru ca vor mai sta si la cuptor.
- Preincalzeste cuptorul la 180 grade C si unge cu putin unt o tava pentru cuptor.
- Sparge cele doua oua intr-un bol si bate-le pana ce se spumeaza usor. Presara sarea, piperul si usturoiul zdrobit peste oua. Amesteca totul foarte bine.
- Cand sunt gata dovleceii, pune un strat de rondele pe fundul tavii apoi un strat de ficatei si jumatate din compozitia de oua, in strat subtire. Te poti ajuta de o pensula.
- Continua cu un strat de dovlecei si unul de ficatei, pana la finalizarea compozitiilor (in functie de cat de mare este tava). Ultimul strat trebuie sa fie de dovlecei.
- Pune tava in cuptor timp de 30 minute.
- Serveste mancarea calda cu un praf de boia dulce presarat pe deasupra.