Dovlecei umpluti cu branza, o reteta pentru orice anotimp, simpla si gustoasa.
Ingredientele si pasii retetei, mai jos:
Reteta de Dovlecei umpluti cu branza
| Adauga la Meniul de Favorite Reteta prezenta in Meniul de Favorite | Deschide Meniul de Favorite | Imprima reteta |
Portii: | 8 | portii |
Preparare: | 10 | minute |
Gatire: | 30 | minute |
Ingredientele retetei de Dovlecei umpluti cu branza
Cantitati de ingrediente pentru: portii- 2.5 kg Dovlecei (3 bucati mari)
- 80 grame Ceapa (o bucata)
- 10 grame Slanina de porc (afumata)
- 80 grame Branza telemea (rasa)
- 15 grame Usturoi (3 catei)
- 5 grame Sare de bucatarie (dupa gust)
- 2 grame Piper negru (un praf de piper)
- 1 legatura Marar
Instructiunile retetei de Dovlecei umpluti cu branza
- Spala bine dovleceii si elimina cotorul de la ambele capete.
- Cu o lingura scoate miezul dovleceilor apoi toaca marunt.
- Taie slanina fasii cat mai subtiri si pune pe foc, intr-o tigaie.
- Cand se topeste, adauga ceapa taiata marunt si caleste bine.
- Adauga si dovleceii maruntiti si prajeste pana cand se inmoaie.
- Adauga branza rasa, mai caleste putin si inainte de a lua de pe foc, adauga patrunjelul taiat marunt.
- Presara un praf de sare si piper peste dovlecei, apoi umple-i cu aceasta compozitie si pune la cuptor pentru 30 minute, pana cand se inmoaie foarte bine.
- Decoreaza cu marar proaspat taiat si serveste!